Dolandırıcı diye kovuldu öğretmen atandı

Haber Giriş : 30 Ekim 2004 00:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Turan Kelleci, Gaziantep Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yaparken devleti 1,5 trilyon lira zarar uğrattığı iddiasıyla ağır ceza mahkemesinde yargılanırken, görevinden alınarak, Tunceli'ye öğretmen olarak atandı.

Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürlüğü müfettişlerinin hazırladığı raporda, 2000-2003 yılları arasında Gaziantep Sosyal Hizmetler İl Müdürü olarak görev yapan ve halen Şırnak İl Müdürü olarak görevini sürdüren Turan Kelleci'nın görevinden alınması talep edildi.

Bunun üzerine, SHÇEK Genel Müdürlüğü, Şırnak İl Müdürü Turan Kelleci'nın görevinden alınıp, Tunceli Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü emrine öğretmen olarak atanmasını kararlaştırdı. Bu arada, Özel Rehabilitasyon Merkezi'nin 5 yetkilisini savunan Avukat Fatma Gül Güven'in davadan çekildiği öğrenildi.

SHÇEK müfettişlerinin, 2 aylık bir çalışma sonucu hazırladıkları raporda, Gaziantep'te Özel bir rehabilitasyon merkezinin 5, Gaziantep Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün 2, Gaziantep SSK Müdürlüğü'nün de 2 olmak üzere toplam 9 yöneticinin, devleti yaklaşık 1.5 trilyon lira zarara uğrattıklarının belirlendiği ifade edilerek, yargılanmalarına karar verilmişti. 9 yönetici, halen Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanıyor.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber