Valisi'nden 'Şehit sayılmıyor' haberlerine sert tepki

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Temmuz 2008 16:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Valisi Muammer Güler, silahlı saldırıda şehit düşen polis memuru Mehmet Önder Saçmalıoğlu'nun "Şehit sayılmayacağı" yönündeki haberlere sert tepki gösterdi. Güler, "Bu çok üzücü bir haberdir. Şehidimizin hatırasına saygısızlık yapmayalım." dedi.

Şişli Belediyesi Nikah Salonu'nda düzenlenen bir nikaha katılan İstanbul Valisi Muammer Güler, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bazı medya organlarında Mehmet Önder Saçmalıoğlu'nun henüz 14 günlük polis memuru olması nedeniyle asalatenin tasdik edilmediği dolayısıyla şehit sayılamayacağı yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine Vali Güler, "Bu iddiaları yapanlar hiçbir araştırma yapmadan kamuoyunu yanıltıyor" dedi. Güler, bir günlük polis dahi olsa bu tür olaylarda şehit olanların yakınlarına ilgili kanunlar gereği tazminat da ödendiğini maaş da bağlandığını anlattı. Güler, "Bu çok üzücü bir haberdir. Emniyet de gerekli açıklamayı yapmıştır.Tekrar ediyorum bir günlük dahi olsa şehit muamelesi yapılır. Şehidimizin hatırasına saygısızlık yapmayalım. Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir. Şehitlere sahip çıkmasını bilen bir devlettir. Bununla ilgili her türlü yasal düzenleme vardır."şeklinde konuştu.

Vali Güler yaralı polis memuru Osman Dağlı'na da ilgili kanun gereği tazminat ödeneceğini belirtti. Dağlı'nın neden sabah erken saatlerde taburcu edildiği ile ilgili de açıklama yapan Güler, "Bir tehdit yok. Ancak terörle mücadelede görev yapanlar elbette bir koruma altındadır." ifadelerini kullandı.

Vali Güler konsolosluk saldırısı ile ilgili operasyonların devam ettiğini belirtti. Güler şimdiye kadar 12 kişinin gözaltına alındığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber