ODTÜ, oyun yazılımcısı yetiştirecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Temmuz 2008 07:27, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), bilgisayar oyun yazılım uzmanı yetiştirmeye hazırlanıyor. Üniversite, bu amaçla lisansüstü eğitim programı açacak.

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Türkiye'nin uluslararası ticaret hacmi 40 milyar dolara ulaştığı bildirilen bilgisayar oyunları pazarında yer edinmesi için atılım başlattı.

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut, sadece eğlence değil, eğitim ve tedavi gibi değişik amaçlar için de kullanıcılara hizmet ettiğini söyledi. Prof. Dr. Akbulut, ?Türkiye'nin dünyada etkin olması için hâlâ şansı var. Henüz trenin kaçmadığı söylenebilir. Matbaa devrimini kaçırdık ve 300 yıl kaybettik. Bilgisayar oyunları çağını Türkiye kaçırmamalı? dedi.

Prof. Dr. Akbulut, üniversitenin bazı bölümlerinde lisans, master ve doktora düzeyinde dersler açıldığını, ayrıca bilgisayar grafiği yapay zekâ gibi derslerde de çok sayıda oyun projesinin dönem ödevi olarak yapıldığını ve bu derslerde öğrencilerin 7 oyun geliştirdiğini söyledi.

Üniversitede, bir yandan, bilgisayar oyun teknolojileri konusunda öğrenciler yetiştirilirken, bir yandan da lise öğrencileri yaz kampına alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber