OKS tercihi için okula giderken can verdi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 16 Temmuz 2008 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakan ÜZER/İNEGÖL (Bursa), (DHA)

BURSA'nın İnegöl İlçesi'nde, otomobil ile kamyonun çarpışması sonucu meydana gelen kazada, baba ile kızı yaşamını yitirdi.

Kaza, bugün saat 10.30 sıralarında İnegöl'e 3 kilometre uzaklıktaki Alanyurt Toplu Konut Alanı yakınlarında meydana geldi. İnegöl'deki bir dersanede kantin işleten 39 yaşındaki Ali Akça, Orta Öğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'na (OKS) giren ve tercih formu dolduracak olan kızı 14 yaşındaki Fatmanur Akça'yı, öğretmenlerine danışması için mezun olduğu İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası İlköğretim Okulu'na götürmek istedi. Kızı Fatmanur ile birlikte yola çıkan Akça'nın kullandığı 54 RF 930 plakalı otomobil, karşı yönden gelen Önal Zorlu yönetimindeki 16 R 2561 plakalı kamyonla çarpıştı.

Kazada hurdaya dönen araçtan belediye kurtarma ekiplerinin çabalarıyla çıkarılan Ali Akça olay yerinde ölürken, ağır yaralanan kızı Fatmanur ise kaldırıldığı İnegöl Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

Ali Akça'nın şerit ihlali yapması sonucu meydana geldiği ileri sürülen kazayla ilgili soruşturmaya İnegöl Cumhuriyet Savcılığı'nca başlandı. Gözaltına alınan Önal Zorlu, ?Dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu birden fazla kişinin ölümüne neden olmak' suçundan adliyeye sevkedilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber