Meclis'in bu haftaki gündemi için tıklayın.

Haber Giriş : 31 Ekim 2004 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meclis'in gündemi 2005 bütçesi

TBMM'nin bu haftaki gündemi, Plan Pütçe Komisyonu'na Maliye Bakanı'nca sunumu yapılan 2005 yılı bütçesi olacak.

Genel Kurul'da ise Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından veto edilen yasalar ele alınacak. TBMM, hem Ramazan ayı hem de kış saatine geçilmesi dolayısıyla yeni mesai sistemine geçerken, yine yoğun gündemle yasama faaliyeti yapacak. Genel Kurul gündeminde Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından veto edilen belediyeler yasası başta olmak üzere bazı yasa tasarıları bulunuyor. Genel Kurul, bu haftadan sonra Ramazan Bayramı öncesine kadar yeni bir çalışma düzeni belirleyecek. Saatlerin geri alınmasıyla birlikte iftar saatinin 17.00 sıralarına denk gelmesi üzerine çalışmalar daha erkene çekilecek. Genel Kurul gündemi, salı günü toplanacak Danışma Kurulu'nda belirlenecek. Danışma Kurulu ayrıca Genel Kurulun hangi saatler arasında yasama çalışması yapacağını da belirleyecek.

KOMİSYONLAR GÜNDEMİ

Komisyonların bu haftaki gündemi de oldukça yoğun. TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda, geçen hafta Maliye Bakanı Kemal Unakıtan tarafnıdan sunumu yapılan 2005 yılı bütçesinin geneli üzerindeki görüşmeler pazartesi günü saat 10.00'da yapılacak. Plan Bütçe Komisyonu'nun salı günkü gündeminde ise GAP projesinin süresinin uzatılmasına ilişkin yasa teklifinin müzakeresi var.

Bu hafta Plan Bütçe'de TBMM, Cumhurbaşkanlığı, RTÜK bütçeleri ele alınacak. Salı günü (2.11.2004) toplanacak TBMM KİT Komisyonu'nda Devlet Malzeme Ofisi'nin ve Türkiye İş Kurumu'nun 2004 yılı hesapları incelenecek. Yine salı günü sokak çocuklarıyla ilgili Meclis Araştırma Komisyonu toplanacak. Çarşamba günü (3.11.2004) toplanacak Çevre Komisyonu'nda Deniz Çevresinin Petrol ve Diğer Zararlı Maddelerle Kirletilmesinde Acil Durum Müdahale ve Zararlarının Tazmini Esaslarına Dair Kanun Tasarısı ele alınacak. Yine çarşamba günü toplanacak Milli Eğitim Komisyonu'nda İzmir'de yapılacak olan Dünya Üniversitelerarası Spor Oyunları ile ilgili yasa tasarısı görüşülecek.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber