Yurt, burs, öğrenim ve katkı kredisi başvuruları internetten yapılacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2008 15:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

-Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürü Hasan Albayrak; bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan hazırlık ve birinci sınıf öğrencilerinden YURTKUR yurtlarında barınmak, burs, öğrenim ve katkı kredisi almak isteyenlerin, ÖSYM tarafından ilan edilecek tarihler arasında www.osym.gov.tr internet adresinden müracaatlarını yapabileceklerini kaydetti. Albayrak, yurt başvuru sonuçlarının ise www.kyk.gov.tr internet adresinden açıklanacağını belirtti.

YURTKUR Genel Müdürü Hasan Albayrak, 2008-2009 öğretim döneminde ÖSYS'ye girerek bir yükseköğretim programına yerleşmeye hak kazanan hazırlık ve birinci sınıf öğrencilerinden, YURTKUR'a bağlı yurtlarda barınmak, burs, öğrenim ve katkı kredisi almak isteyenlerin, ÖSYM tarafından ilan edilen tarihler arasında www.osym.gov.tr internet adresinden müracaatlarını yapabileceklerini duyurdu.

Albayrak'ın verdiği bilgiye göre, internet ortamında müracaat sırasında burs, öğrenim kredisi ve katkı kredisi ile yurt bölümlerinin boş bırakılması halinde başvurular değerlendirmeye alınmayacak.

Yurt başvuru sonuçları www.kyk.gov.tr internet adresinden açıklanacak.

Yurtlara asıl listeden girmeye hak kazanan öğrencilerin kayıtları 1 Eylül 2008 tarihinden itibaren yapılacak. Asil listeden kayıt yaptırmayan öğrencilerin yerine yedek listeden öğrenci alımına 15 Eylül 2008 tarihinden itibaren başlanacak. Yedek listeler her 5 günde bir bölge müdürlüklerinin bulunduğu illerde bölge müdürlüğünce, bölge müdürlüklerinin olmadığı diğer il/ilçede ise yurt müdürlüklerince ilan edilecek. Yurtlar, 8 Eylül 2008 tarihinde hizmete açılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber