Başkent'te kavşak çalışmalarına hız verildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2008 15:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Büyükşehir Belediyesi, köprülü kavşak yapım çalışmalarını hızlandırdı.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, ''10 farklı yerde hemen hemen aynı tarihlerde başlanan çalışmalar nedeniyle trafikte geçici bir süre sorun yaşanacağı, yetkililerin başkentlilerin bu sorundan en az şekilde etkilenmesini sağlamaya çalıştıkları'' belirtildi.

Bu kapsamda bazı eski köprülü kavşakların yıkılarak yenilerinin yapılacağı belirtilen açıklamada, çalışmaların tamamlanmasıyla Başkentin modern kavşaklarla donatılacağı, vatandaşların trafikteki rahatlamayı hissedeceği kaydedildi.

-KÖPRÜLÜ KAVŞAKLAR-

Açıklamaya göre, mevcut kavşağın üzerine üst geçit yapılması şeklinde projelendirilen OSTİM köprülü kavşağı için Bağdat Caddesi ile Başkent Bulvarı'nı birbirine bağlayacak 370 metre uzunluğunda 4 şeritli köprü yapılacak.

Gimat köprülü kavşağı, Anadolu Bulvarı üzerinde bir alt geçit, Bağdat Caddesi üzerinde 2 U tipi alt geçitten oluşacak, alt geçit tüneli 4 şeritli olacak. Gimat Mezarlık Doğu Tarafı Köprülü Kavşağı da 118 metre uzunluğunda 4 şeritten oluşacak.

Sincan Yolu Optimum önü Orhan Bey Cadde Köprülü Kavşağı 547 metre, ''dalma çıkma'' tabir edilen 6 şeritli alt geçide dönüştürülecek.

Eryaman Aile Yaşam Merkezi önü Sincan Yolu Otoyol Köprülü Kavşağı 557 metre uzunluğunda ''dalma çıkma'' şeklinde 6 şeritli alt geçitten oluşacak. Otobanın altındaki trafik ışıkları iptal edilecek. Alt geçit üzerinde kavşak şeklinde U dönüşler olacak. Yan yollardan gelen ve daha az yoğun olan trafik, göbekten ve U dönüşlerden yönlendirilecek.

-26 BEKLEME NOKTASI KALDIRILACAK-

Açıklamaya göre, Sincan yolunda yapımı devam eden bir diğer köprülü kavşak çalışması ise Sincan yolu Şapka Devrimi Cadde Kesişimi Köprülü Kavşağı inşaatı. Sinyalizasyon olan kavşak, alt geçit yapılarak köprülü kavşak şeklinde düzenlenecek.

Yapımına başlanan köprülü kavşakla, 570 metre uzunluğunda alt geçit yapılacak. 6 şeritten oluşacak alt geçitle, transit geçiş mümkün hale gelecek.

Devlet Mahallesi'nden gelen trafiğe daha hızlı geçiş sağlayan bu proje, Sincan-Ankara istikametindeki beklemeleri de ortadan kaldıracak.

Çalışmayla eskiden 3 yönlü olan kavşak 4 yönlü hale gelecek. Dördüncü yön Sincan'a açılacak. Yeni yapılacak yol Devlet Mahallesi ile Sincan'ı birbirine bağlayacak.

Sincan yolu üzerindeki üç köprülü kaşvak çalışmasıyla tek yönde 5 bekleme noktası, bütün yönlerle birlikte toplam 26 bekleme noktası ortadan kaldırılacak.

Konya yolu üzerinde Çankaya Oran bölgesi ile İncek bölgesini birbirine bağlayan ve Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından daha önce yaptırılan Kepekli Köprülü Kavşağı yenilenecek. Köprü, 60 metre uzunluğunda ve 38 metre genişliğinde, 4 gidiş, 4 geliş 8 şeritli olacak.

Konya Yolu Fen Lisesi-Dikmen bağlantı yolu köprülü kavşağı çalışmasıyla yaklaşık 300 metre uzunluğunda tünel yapılacak. 6 şeritli yol, Konya yolundan Dikmen güzergahına bağlantı sağlayacak.

-DEMİRYOLU KÖPRÜLÜ KAVŞAKLARI-

Açıklamada, yapımına başlanan çalışmalardan ikisinin demiryolu ile bağlantısı bulunduğu bildirildi.

Sincan İstasyon Caddesi Silolar Demiryolu Köprülü Kavşağı ile hemzemin demiryolu geçişinin alta alınacağı belirtilen açıklamada, böylelikle hem trafik güvenliğinin sağlanacağı hem de trafik akışının sürekli hale getirileceği kaydedildi.

Eti Köprüsü İnşaatı ve Celal Bayar Bulvarı demiryolları alt geçidi inşaatı kapsamında Eti Köprüsü yıkılarak yerine yol genişliğinde yeni bir köprü yapılacağı, 77 metre uzunluğunda 8 şeritli köprünün genişliğinin 41 metreyi bulacağı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber