İlköğretim öğrencisi, sokakta bulduğu cüzdanı sahibine iade etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2008 17:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alkışlanacak davranışa, alkışlanacak jest

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde ilköğretim öğrencisi, sokakta bulduğu ve içinde 11 kredi kartı, 740 YTL ile 6 bin 500 YTL değerinde çek bulunan cüzdanı sahibine teslim etti.

Atatürk Caddesi'nde bulunan Belediye hizmet binası önündeki Atatürk Meydanı'nda oyun oynayan ilköğretim okulu 5. sınıf öğrencisi Ebru Özlü, bankların üzerinde cüzdan buldu.

Ebru Özlü, bunun üzerine cüzdanın sahibine ulaşabilmek için Kurtuluş Mahallesi'ndeki evine dönerek, annesi Nuriye Özlü'den yardım istedi.

Anne Nuriye Özlü ise içinde 740 YTL ile 6 bin 500 YTL'lik çek ve değişik bankalara ait 11 kredi kartı ile posta çekleri bulunan cüzdanın sahibinin bulunması için ilçede yerel yayımlanan Rehber gazetesine gitti.

Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Abit Kızılca, cüzdandaki kimlikten yola çıkarak, Varış köyü muhtarının yardımıyla cüzdan sahibi Rifat Ürü'yü buldu.

Gazeteye gelen Rifat Ürü, tarımla uğraştığını, cüzdanını eksiksiz aldığı için çok mutlu olduğunu söyledi.

Cüzdanını çaldırdığını ya da düşürdüğünü sandığını belirten Ürü, ''Hiç umudum kalmamıştı. Küçük öğrenciyi ve böyle evlat yetiştirdikleri için ailesini kutluyorum. Öğrendiğime göre Ebru, dar gelirli bir ailenin çocuğu. Ama örnek bir davranışta bulundu. Bundan sonra Ebru Özlü'nün eğitimine destek olacağım'' dedi.

Ürü, okul harcamalarına katkı olması için Ebru Özlü'yü 200 YTL ile ödüllendirdi.

Ebru Özlü ise gelecekte polis olmayı düşündüğünü belirterek, eğitimine katkı sözü veren Rifat Ürü'ye teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber