55 polis başmüfettişi değişik illerde trafik polislerini ve sürücüleri denetliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2008 17:54, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ve Trafik Hizmetleri Daire Başkanı Celal Uzunkaya, ülke genelinde 55 polis başmüfettişinin değişik illerde trafik polislerini ve sürücüleri denetlediğini bildirdi.

Celal Uzunkaya, Emniyet Genel Müdürlüğü olarak trafik kazalarının önlenmesine yönelik eğitim çalışmaları ve denetimleri artırdıklarını söyledi. Eğitim ve denetimlerin artırılmasının ardından geçen yılın ilk 5 ayına oranla bu yıl yaralamalı, ölümlü ve maddi hasarlı trafik kazalarının sayısında önemli bir azalma olduğunu gözlemlediklerini ifade eden Uzunkaya, bu kapsamda ülke çapında 55 polis başmüfettişinin de denetleme görevinde bulunduğunu vurguladı.

İçişleri Bakanlığı'nın kararı doğrultusunda polis başmüfettişlerinin yoğun bir çalışma içinde olduklarını anlatan Uzunkaya, ''55 polis başmüfettişi, Türkiye'nin değişik illerinde trafikle ilgili hem polislerimizi hem de sürücüleri denetleme görevini ifa ediyor'' dedi.

Müfettişlerin, gittikleri illerde trafikle ilgili aksayan durumları bir rapor haline getirerek, kendilerine sunduklarını belirten Uzunkaya, böylece aksaklıkların en kısa sürede giderildiğini, bunun yararının da ilk 5 aydaki kaza sayısındaki azalmayla fark edildiğini söyledi.

Trafik kazalarının önlenmesine yönelik yapılan çalışmalarda vatandaşlara da önemli görevler düştüğüne işaret eden Uzunkaya, ''Sürücüler, yayalar herkes üzerine düşeni yapmalı. Öncelikle sürücüler ve yayalar trafik kurallarına riayet etmedi. Riayet etmeyenleri de hep birlikte uyarmalıyız. Biz, eğitim çalışmalarımızı da aralıksız sürdürüyoruz'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber