Samsun'da hatalı ameliyat iddiası

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2008 15:09, Son Güncelleme : 03 Haziran 2020 13:53
Samsun'da hatalı ameliyat iddiası

Samsun'da kalça kırığı teşhisiyle ameliyat olan kişinin tedavi sonrası sakat kaldığı iddiasıyla doktor hakkındaki şikayeti üzerine açılan davada mağdur, doktorun cezalandırılmasını istedi.

Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada, kalça kırığı teşhisiyle ameliyat etiği Halis Alkan'ın (53), ameliyat sonrası sakat kalmasına neden olduğu iddia edilen doktor K.Y'nin yargılanmasına devam edildi.

Hakkında ''görevi kötüye kullanmak ve taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olmak'' iddiası ile hakkında dava açılan K.Y. duruşmaya katılmadı.

Şikayetçi Halis Alkan'ın hazır bulunduğu davada Alkan, doktorun kusurlu olduğunu öne sürdü.

2003 yılında meydana gelen olayda ağaçtan düşme sonucu götürüldüğü hastanede doktor K.Y. tarafından kendisine ''kalça kırığı'' teşhisi koyulduğunu belirten mağdur, şöyle ifade verdi:

''Daha sonra bize muayenehanesine gitmemiz için kartını verdi. Muayenehanesine gittiğimizde ise acil ameliyat olmam gerektiğini ve ameliyatı da 500 YTL'ye yapacağını söyledi. Paranın bir kısmını ödedik, ve doktor K.Y. hastaneye yatış işlemlerimi yaptırdı. Ancak aradan 8-10 gün geçmesine rağmen hala ameliyatımı gerçekleştirmedi. 500 YTL'nin kalan kısmını vermediğimiz için ameliyatı yapmadığını düşünerek bunu da kendisine ödedik. Ertesi gün ameliyat oldum. Sonrasında ise sakat kaldım.''

İfadenin ardından mahkeme heyeti dosyadaki bazı eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber