Turgut Özal Üniversitesi'ni kurulacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2008 19:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği ve Malatya Belediyesi tarafından düzenlenen ''Turgut Özal ve Hayalimdeki Tonton Dede'' resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Yarışmanın ödül töreni Malatya Sabancı Kültür Merkezi'nde yapıldı.

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın anısına düzenlenen yarışmanın ödül töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Muammer Yaşar Özgül, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in kendisinden Malatyalılara bir mesaj iletmesini istediğini ifade ederek, şöyle konuştu:

''Turgut Özal Üniversitesi kurulacak. Milli Eğitim Bakanımız Sayın Hüseyin Çelik size iletmemi istedi. Bakanlık olarak her türlü desteğe, katkıya hazırız 'Bunu Malatyalılara iletin' dedi. Bunu bir görev addediyorum.''

Turgut Özal'ın önemli özelliklerinden birinin de insan olan yönü olduğunu vurgulayan Özgül, ''Bir düşünce adamı der ki, bir insanın devlet adamı olabilmesi için günde bir saati yeter. Ama insan olabilmesi için günde 23 saat o konuda çaba sarf etmesi gerekir. Turgut Özal, gerçekten tam bir insandı. Bu onun en büyük özelliklerinden biriydi. Milletimiz, onun döneminde özgürlüklere olana hasretini giderdi. İnsanlar daha özgür düşünmeye başladılar. Düşünce, inanç ve fikir özgürlüğünün ülkeye yerleşmesinde çok büyük çaba sarf etti ve önemli mesafeler alındı'' dedi.

Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz de, 12 Eylül 1980 öncesinde Türkiye'nin anarşi ve terörden sıkıntı çeken bir ülke olduğunu, buna karşılık Turgut Özal'ın başbakan olmasından sonra ülkede sevginin hakim olduğunu, insanların bütünleştiğini aktardı.

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın da, Turgut Özal'ın Türkiye'yi dünyaya entegre ettiğini belirtti.

Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği Eş Başkanı Galip Demirel ise Turgut Özal'ın Türkiye'ye çağ atlatan ender liderlerden biri olduğuna işaret etti.

Konuşmaların ardından yarışmada dereceye giren 10 öğrenciye dizüstü bilgisayar ve 200 YTL burs armağan edildi.

İlköğretim 3-4-5. sınıf öğrencileri arasından Kahramanmaraş Bilim ve Sanat Merkezinden Aybike Ece Ciğer, 6-7-8. sınıf öğrencileri arasından da Samsun Salıpazarı Bereket Yatılı İlköğretim Bölge Okulundan Nadir Akkurt yarışmada birinci oldu.

Ödül törenin ardından yarışmada dereceye giren resimlerden oluşan serginin açılışı yapıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber