Aile hekimliği 2005'te yürürlükte...

Haber Giriş : 01 Kasım 2004 15:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hükümetin, eğitim, sağlık, adalet ve emniyet konusuna büyük önem verdiğini belirterek, ''İnsanını yücelten, devletini de yüceltir anlayışıyla yola çıktık'' dedi.

Başbakan Erdoğan, inşaatı 4 yılda tamamlanan Denizli Adliye Sarayı'nın açılışını yaptı. Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, iktidarlarının Türkiye'de 4 ana başlığa büyük önem verdiğini kaydederek, ''Eğitim, sağlık, adalet ve emniyet. Eğer bu 4 ayağı sağlam tutamazsanız ülkeyi aydınlık yarınlara hazırlayamazsınız'' dedi. Cumhuriyetin kurucusu Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyet seviyesine çıkılmak isteniyorsa bu 4 ayağa gereken önemin verilmesi gerektiğini kaydeden Başbakan Erdoğan, Türk milletinin daha önce bunu başardığına işaret etti.

Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu: ''15. ve 16. yüzyıllar arasında milletimiz bunu başarmıştır. Şair ne güzel söylemiş. (Bir zamanlar biz de millet hem nasıl milletmişiz. Gelmişiz dünyaya millet, milliyet nedir öğretmişiz.) Biz böyle bir geçmişten geliyoruz. Şimdi yarınları inşa ediyoruz. Genç, dinamik bir nüfusa sahibiz. Bu büyük bir sermaye. Bu sermayeyi yitirmemeye çalışmalıyız. Burada asla kaynak israfına tahammülümüz yok. En önemli israf insan israfıdır. Biz bu israfı 3 Kasım'da teslim aldık. Biz bu israfı düzeltmek için yola çıktık. İlk defa 2003 bütçesinde milli eğitime ayrılan pay yüzde 3'tü. 2005 bütçesinde bunu birinci sıraya yükselttik. Aynı şekilde adalete de ayrılan payı artırdık.''

Başbakan Erdoğan, 2005'te genel sağlık sigortasının yürürlüğe gireceğini, aile hekimliğinin başlatılacağını bildirdi.

Bazı çevrelerin bu konuda yapılan önemli çalışmaları görmezlikten geldiklerini ya da halkı aldatma gayreti içinde olduklarını söyleyen Erdoğan, bunun ücretsiz tedaviyi ortadan kaldıracağı yolunda asılsız iddialar ortaya atıldığını belirtti.

Erdoğan, ''13.5 milyon vatandaşına yeşil kart dağıtan devlet nasıl ücretsiz tedaviyi ortadan kaldırır? Kendi saltanatını sürdürme gayreti içindekiler bunu ortaya atıyor. Bu iktidar asla böyle bir şey yapmaz'' dedi.

Sosyal yardımlar ve sosyal güvenlikte çeşitli istismarlar yapılabildiğine dikkati çeken Erdoğan, 72 milyon nüfusa rağmen 80 milyon kişinin çeşitli sosyal güvenlik kuruluşlarından hizmet aldığını, aradaki 8 milyonluk farkın ise istismarcılardan kaynaklandığını dile getirdi.

Erdoğan, ''Canım ülkem dalkavuklar cenneti olmuş. Bu ülkede devlet-millet el ele vermek suretiyle bunları aşacağız'' dedi.

''HASTANELER HERKESİN HİZMETİNDE''

1 Ocak 2005 tarihinden itibaren bütün hastanelerin herkesin hizmetinde olacağını belirten Erdoğan, vatandaşların SSK'lı, Emekli Sandığı ya da Bağ-Kur'lu olsun tüm hastanelerden sağlık hizmetini ücretsiz alabileceğini ifade etti.

Başbakan Erdoğan, 1 Ekim'de başlaması planlanan ancak gecikme yaşanan ''SSK hastanelerinden ilaç kuyruklarının kaldırılması'' uygulamasının hayata geçirileceğini, SSK'lıların tüm serbest eczanelerden ilaçlarını temin edebileceklerini belirtti.

Erdoğan, şöyle devam etti:

''Mevzuata takılanlar bunu anlamaz. Bazı çıkar çevreleri bunu anlamak istemez. Ama biz bunları yapacağız. Biz temel ilke olarak şunu ortaya koyduk yola çıkarken: İnsanı yücelt ki devlet de yücelsin. Muasır medeniyet seviyesine önce birey, ondan sonra devlet çizgisini takip ederek ulaşacağız.''

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber