Arınç: Milletvekili maaşlarına zam yok

Haber Giriş : 01 Kasım 2004 16:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Bülent Arınç, milletvekili maaş ve sosyal hakları açısından Türkiye ile Avrupa ülkeleri arasında çok büyük farklar olduğunu, ancak maaşlarla ilgili herhangi bir çalışma yapmadıklarını bildirdi.

TBMM Başkanı Arınç, Parlamento'da bir basın toplantısı düzenleyerek yeni yasama yılında hayata geçirmeyi düşündükleri projelerle ilgili bilgi verirken, gazetecilerin sorularını da cevaplandırdı. Bir soru üzerine, Avrupa ülkelerindeki milletvekili maaşlarıyla Türkiye'dekilerin karşılaştırılmasıyla ilgili bir araştırma talimatı vermediğini vurgulayan Arınç, bu konudaki haberlerin gerçeği yansıtmadığını savundu. Türkiye'deki asgari ücretle çalışanlar ile milletvekilerinin ve Avrupa'daki asgari ücretle çalışanlar ile milletvekillerinin maaşlarının karşılaştırılmasının ucuz bir yöntem olduğunu kaydeden Arınç, milletvekillerinin görevi, konumu, yasama çalışmaları yaparken şartları, seçmenleriyle ilişkilerinin, asgari ücretli bir vatandaşla karşılaştırılamayacağını ifade etti.

Türkiye'deki milletvekilleriyle Avrupa ülkelerindekilerin maaş ve sosyal hakları arasında çok büyük farklar olduğunu da belirten Arınç, "Milletvekili maaşlarıyla ilgili bir çalışmamız yok. Ancak milletvekillerinin yaşama koşullarıyla ilgiliyiz. Bu bizim görevimizdir. Siyasetçilerin parasının, dokunulmazlığının, haklarının Türkiye'de her zaman ilgi odağı olduğunu biliyoruz. Biz de milletvekillerinin, asgari ücretlilerin ve işçilerin gelir dağılımında adaletin sağlanmasının ne kadar önemli olduğunu biliyoruz" dedi.

Arınç, milletvekillerine konut alımı projesiyle ilgili sorular üzerine de, 550 milletvekilinden 356'sının Toplu Konut İdaresi aracılığıyla konut sahibi olmak istediklerini ancak 150 metrekarelik evlerin küçük yerinin ise uzak bulunduğunu söyledi. Arınç, "Basınımızda (milletvekillerine lojman yapılıyor) diye canhıraş feryat edince biraz beklemeyi ve milletvekilleri ile birlikte hareket etmeyi düşündük" şeklinde konuştu.

Arınç, Meclis içinde Muhafız Taburu'ndaki gazinoya sakallı ve türbanlı kişilerin alınmamasıyla ilgili soruyu cevaplarken de basını eleştirdi. Bunun bilinen bir şey olduğunu, ancak basının yeni gibi gösterdiğini ifade eden Arınç, "Burası Meclis'in içindeki Muhafız Taburuna bağlı bir gazinodur ve askeri kurallar geçerlidir. Bu kurallar içinde sakallı olan milletvekillerine ve başörtülü milletvekilleri yakınlarına servis yapılmıyor. Bu konuyu ben biliyorum. O yiğit ve gayretli basına bir iş düşüyor. Bu konuda ne düşündüklerini yazsınlar. Köşe yazarları da yazsınlar. Böyle birşeyin TBMM kampüsünde olup olmayacağı konusunda kamuoyuna bilgi versinler. Özellikle AB'ye tam üyelik serecinde ne olması gerektiğini yazsınlar. Ben bunu yıllardır biliyorum. Yıllardır üzerinde hassasiyetimiz olduğu için görmezlikten geliyorum" diye konuştu.

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber