Karakola roketli saldırı:1 astsubay yaralı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 22 Temmuz 2008 14:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ELAZIĞ'ın Karakoçan İlçesi Bazlama Köyü Jandarma Karakolu'na dün akşam PKK'lı teröristler, roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Saldırının ardından teröristleri etkisiz hale getirmek için başlatılan operasyonda çıkan çatışmada Astsubay Ali Aksu ayağından yaralanırken, çatışmaların sürdüğü belirtildi.

Karakoçan'a 27 kilometre uzaklıkta bulunan Bazlama Köyü Jandarma Karakolu'na, dün saat 20.30 sıralarında PKK'lı bir grup terörist roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Saldırıya karakolda bulunan askerler karşılık verirken, Elazığ'dan helikopterle karakola takviye birlikler sevkedildi.

Güvenlik güçlerinin teröristleri etkisiz hale getirmek için başlattığı geniş çaplı operasyonda PKK'lılarla sıcak temas sağlandı. Çatışmada açılan ilk ateşte Jandarma Astsubay Ali Aksu ayağından yaralandı. Yaralı Aksu helikopterler Elazığ Asker Hastanesi'ne götürülelerek tedavi altına alınırken operasyon karadan da gönderilen takviye birliklerle daha da genişletildi. Bölgede teröristlerin kıskaca alındığı ve çatışmaların yer yer sürdüğü belirtildi. Saldırıda karakolda herhangi bir hasarın meydana gelmediği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber