Hemşireler, 3-4 saatlik dinlenmeyle çalıştırılıyor

Haber Giriş : 02 Kasım 2004 04:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MUM ETRAFINI AYDINLATMIYOR...!

Sağlık Bakanlığı yetkilileri ANKARA YÜKSEK İHTİSAS ile ilgilenmiyor. Sağlık Bakanlığı arka bahçesindeki (gözlerinin önünde) T.Y.İ.H'ne sahip çıkmıyor. Sözde TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ altında Toplu Katliam yapılmaya devam ediliyor.(TKY)

Kişisel hak ve özgürlükler hiçe sayılarak uygulamalar devam ediyor.

Bizler benzeri olmayan vardiya saatleri (07-16), (15-24), (23-08) ile çalışmak zorunda bırakılan ve verimlilik beklenen hemşireleriz... Vardiya sisteminden nöbet sistemine geçiş konusunda defalarca dilekçe ile başvuruda bulunmamıza rağmen hastane yönetiminden olumlu bir cevap alamadık. Bu çalışma saatleri ile devam ettiğimiz sürece çocuklarımızla ilgilenemeyeceğiz.. 3-4 saatlik dinlenmeyle işe gelmek zorunda bırakılıyoruz. Düzenli bir yaşam istiyoruz.

Adalet ve eşitlik ilkesi yöneticileri birbirinden ayıran en önemli özelliktir. Derebeylik yönetimi ortaçağda kaldı. Bilimsel yönetim anlayışı olmadan dogmatik ve pragmatik olarak yapılan uygulamalar günümüz yönetim anlayışı ile ters düşüyor. Bilgi çağında TÜRKİYE YÜKSEK İHTİSAS HASTANESİ dogmatik ve pragmatik felsefe anlayışına sahip olanlara emanet.. Acaba sayın yetkililer nöbet sistemine geçilmesine neden bu kadar muhalif... Emekli olmasına rağmen sözleşmeli olarak çalışmaya devam eden yetkililer, bu vardiya saatleri ile çalışmak istemeyen çekip gitsin anlayışına sahip. Lakin muafakat dilekçelerine engel almaya devam etmektedir. Bu hırs bu istek niye...? Bizlere yapılan bu zahmet bu eziyet ne zaman bitecek.

İNSANCIL ÇALIŞMA SAATLERİ İLE ÇALIŞMAK BİZİMDE HAKKIMIZ.

Vardiya sisteminin ruhsalve bedensel etkilerini ancak bizim gibi çalışanlar anlar insan fizyolojisine aykırı bir düzen.. Akşam 21:30 evinden alınacaksın 23:00 iş başı yapacaksın sabah en erken 08:00 işten çıkıp eve gideceksin 09:30 uyuyacaksın dedik ama öyle fazla derinlere dalmak yok 14:00 uyanmalısın ki işe geç kalmayasın 15:00'de işte olman lazım sonra daha bitmedi... 15:00- 23:30 arası iştesin. 23:30 hastaneden ayrılacaksın 01:00 gibi evde olacaksın (malumunuz servis araçlarının sayısı az ) 01:30 yattığınızı düşünelim sabah 06 da kalkman lazım çünkü 07-16 vardiyasına geleceksin... gördüğünüz gibi üç vardiya geçiyor ve ailenizle kendinizle ilgilenme fırsatı bulamadınız.

Nedir bu eziyet..?

Neden nöbet sistemi ile çalışmıyoruz...?

Neden çocuğumuzla, eşimizle, geçireceğimiz 2-3 saati uyuyarak geçirmek zorunda kalıyoruz.

Nöbet sisteminin hastaneye kazandıracağı performans artışı ve bizlere sağlayacağı faydalar gözönüne alındığında yapılması gerekenler konusunda yardımlarınızı bekliyoruz. Bizler TYİH de çalışan hemşireler %99,9 nöbet sistemi istiyoruz... Bu keyfi uygulamaya son verilmesini yetkililerden rica ediyoruz.

Müdürlük tarafından kısıtlanan servis araçları nedeniyle evlerimize 01:00 den önce gidememekteyiz.

Güne 3-4 saat dinlenmeyle tekrar işbaşı yapmak zorunda kalıyoruz.

Bazı yoğun bakımlarda bir aylık çalışma listemizde 12-13 gün 23-08 çalışmaktayız.

Öğrenci arkadaşlarımız vardiya saatleri yüzünden sınıfta kalmakta... Eğitim bizim de hakkımız.

ÇOÇUKLARIMIZLA İLGİNEMİYORUZ.

Döner sermayelerimizin arttırılmasını istemiyor, insancıl çalışma saatleri istiyoruz.

Sayın Bakanlık Yetkilileri, Sayın Başhekim Adnan ÇOBANOĞLU, Sayın İşletme Müdürü Yasin YAVUZ, Sayın Sendika Yetkilileri T.Y.İ.H'e değer verin biraz ilgilenin, makamlar geçicidir. ?Bazı yöneticilere makam değer katar; bazı yöneticiler de makama değer katar. Seçim sizlerin...

Biz de diğer devlet hastaneleri gibi nöbet sistemi ile çalışmak istiyoruz. İsteklerimize olumlu cevap verilmezse yargı yoluyla hakkımızı sonuna kadar aramaya devam edeceğiz, gerekirse A.İ.H.M ne başvuracağız.

Bizler arkadaşlarımızın kalemi, onların sesi olmaya devam edeceğiz.

İrtibat adresimiz; [email protected]

T.Y.İ.H ÇALIŞANLARI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber