Anayasa Mahkemesi Başkanından kapatma davası açıklaması

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Temmuz 2008 18:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, AK Parti kapatılma davasına ilişkin 28 Temmuz Pazartesi günü başlayacak esasa ilişkin görüşmelerin karar çıkana kadar aralıksız devam edeceğini söyledi. Kılıç, Yüksek Mahkeme'den ayrılışında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Bir gazetecinin pazartesi günü başlayacak sürecin aralıksız devam edip etmeyeceği sorusu üzerine, "Tabii ki devam edecek. Başladığımız zaman bitene kadar görüşmelerimiz devam edecek. Sonuç alındığında da her zaman olduğu

gibi size kısa bir açıklama yapılacak" dedi. Kılıç, başka bir gazetecinin, 'Dosyanın kapsamı bu sürecin uzamasına neden olabilir mi' yönündeki sorusuna, "Biz bunu şu anda bilemeyiz. Müzakerelere pazartesi günü başlarız. Artık 3 günmü sürer, 5 gün mü sürer, 10 gün mü sürer onu bilemem. O, o anki müzakerelerin içeriğine göre şekil alacaktır. Onunla ilgili şu kadar günde biter şu kadar zamanda sonuçlanır gibi bir değerlendirme yapmak olmaz" cevabını verdi.

Kılıç, Anayasa Mahkemesi üyelerinin 10 Ağustos'ta baylayacak Rusya gezisini iptal edip etmeyeceği yönündeki soru üzerine, "Bizim için ülkenin sorunları önemlidir. Eğer bu konuda bizim gitmememiz gereken bir durum olursa biz bu seyahate gitmeyiz. Bizim için öncelik ülkemizin sorunlarıdır. Ona takılmayın" dedi.

Kılıç, Yüksek Mahkeme'nin hafta sonunda çalışıp çalışmayacığı konusunda ise "Görüşmelerin nasıl bir seyir izleyeceğini söylemek şu anda mümkün değil. O nedenle bu konularda fazla bir şey sormayın" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber