Yolsuzlukla suçlanan DEÜ Rektör adayının ismi de Köşk'e gönderildi

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 23 Temmuz 2008 23:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Alıcı ve yeni Rektör adayı Prof. Dr. Sedef Gidener hakkında suç duyurusunda bulunan Avukat Mustafa Kılıç, devletin ilgili organlarının bir an önce harekete geçmesini istiyor.

Öte yandan Prof. Dr. Gidener'in isminin YÖK tarafından Cumhurbaşkanlığı'na bildirilen üç aday arasında yer aldığı belirtildi. Avukat Kılıç, hakkında yolsuzluk suçlaması bulunan Prof. Dr. Gidener'in isminin YÖK tarafından Cumhurbaşkanlığı'na gönderilmesine de anlam veremediklerini kaydediyor.

Avukat Kılıç, Rektör adayı Prof. Dr. Gidener'in hakkındaki yolsuzluk iddialarına avukatı aracılığı ile cevap verdiğini hatırlatarak, şunları söyledi: "Şikayette bulunan müvekkilim Sebahattin Gece'nin Dokuz Eylül Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde kantin işlettiği yaptığı ve daha sonra ihaleyi kaybettiği için Rektör adayı hakkında şikayette bulunduğu öne sürülüyor. Bu iddialar tamamen gerçek dışıdır. Bizim böyle bir kantin işletmeciliğimiz yoktur. Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı olan Hoca Ahmet Yesevi Yurdu'ndaki bir kantine ortaklık yapmıştır. İşletmecilik yapmamıştır. Oranın da üniversite ile bir ilgisi olmadığı herkesin malumudur. Müvekkilimin yaptığı tek şey önüne bir yolsuzluk dosyası gelmesi ve bunu adli mercilere iletmesidir. Bu dosya tarafımızdan ciddiye alarak biz de savcılığın incelemesi için ihbar mahiyetinde bir suç duyurusunda bulunduk. Devletin ilgili organlarının harekete geçmesini bekliyoruz. Bütün bu iddialara rağmen geçilmiyorsa ortada bir şaibe vardır. Yoksa bizim kimseye şahsi husumetimiz söz konusu olamaz."

Hatırlanacağı gibi Rektör Emin Alıcı, DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Sedef Gidener, SKS Daire Başkanı Vildan Mevsim, Genel Sekreter Dilek Güldal ve ihaleleri alan firmanın sahibi Agop Havluciyan'ın devleti 12 milyon YTL zarara uğrattıkları gerekçesiyle İZmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuştu.

Alıcı ve Gidener hakkındaki iddiları bir dosya halinde eski üniversite kantin işletmecisi Sebahattin Gece'ye kimliği belirsiz kişiler tarafından gönderildi. Dosyayı açan Gece, evrakları inceledikten sonra avukatı Mustafa Kılıç'la görüşerek bilgilerin savcılığa iletilmesine karar verdi. Avukatıyla birlikte İzmir Adliyesi'ne giden Gece, nöbetçi savcıya üniversite yönetimi hakkında görevi ihmal, resmî evraklarda sahtecilik, kamu kurumunu zarara uğratma, ihaleye fesat karıştırma gibi konularda suç duyurusunda bulundu. Vatandaşlık görevini yerine getirdiklerini belirten Av. Mustafa Kılıç, ellerindeki belgeleri savcıya verdiklerini, konunun küçümsenmeyecek kadar önemli olduğunu kaydetti. Usulsüzlüklerin 2005 yılından bu yana devam ettiğini söyleyen Kılıç, Rektör Emin Alıcı'nın örgüt bağlantısı içinde olduğunu, Havluciyan'ın terör örgütü Asala'yla ilişkisi bulunduğunu, bunların istihbarat raporlarıyla belgelendiğini iddia etti. 25 sayfadan oluşan belgelerde öğretim üyelerine satın alınan klimalar, hastanenin otoparkındaki usulsüzlükler gibi onlarca madde sıralanıyor. Ayrıca savcılığa sunulan bilgilerin birer kopyası TBMM Başkanlığı, Sayıştay Başkanlığı, Maliye Bakanlığı, YÖK Başkanlığı ve üyelerine gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber