Prim borcu ödemesinde son gün izdihamı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 26 Temmuz 2008 13:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kübra POLAT/ADANA, (DHA)

SOSYAL Güvenlik Kurumu'nun (SGK), SSK ve Bağ- Kur prim borçları için çıkardığı aftan yararlanmak isteyenler için 28 Temmuz Pazartesi'nin son gün olması nedeniyle, cumartesi ve pazar günleri açık tutulan kurum müdürlüklerinde izdiham yaşandı.

Tatil günü hizmet verileceğinin açıklamasına rağmen, Bağ- Kur Adana İl Müdürlüğü kapılarını açmayınca, aftan yararlanmak için erken saatte kuruma gelenler isyan etti. Tepkiler üzerine 1 olan vezne sayısı 7'ye çıkarıldı.

Af uygulamasından yararlanmak isteyenlerin yoğun ilgi göstermesi üzerine SGK yönetimi, il müdürlüklerini hafta sonları da açık tutma kararı aldı. Buna göre ?Borç affı ve yeniden yapılandırma uygulamasının sona ereceği 28 Temmuz Pazartesi gününe kadar büyük şehirlerdeki il müdürlükleri cumartesi-pazar, diğer illerde ise cumartesi günleri de başvuru kabul edilecek' açıklaması yapılmıştı.

Adana'da aftan yararlanmak isteyen Bağ- Kur'lular Cemal Gürsel Caddesi'ndeki müdürlük önünde sabah çok erken saatlerden itibaren kuyruğa girdi. Memurların gelmesine ve mesai saatinin başlamasına rağmen kapılar açılmayınca, havanın da ısınmasıyla sinir küpü haline gelen sigortalılar tepki gösterdi. Ön kapıda duran özel güvenlik görevlisiyle tartışan vatandaşlar, izdiham yaşanmasına neden oldu. Bir süre sonra kurumun arka bölümündeki veznelerden sadece birinde işlem yapılınca uzun kuyruklar oluştu. Vatandaşların sayısının her saat artması ve izdihamın çoğalması üzerine Bağ- Kur İl Müdür Yardımcısı Ahmet Günay, kapıya çıkarak, ?Evrağınızı arkadan yetkili memura verin, başvurunuzdan sonra ödeme yapmak için bir ay zamanınız var. Görevli memurlar pazartesiye evrakı yetiştirmek için çalışıyor? dedi. Vatandaşların ısrarı üzerine Günay'ın emriyle ön kapılar açıldı ve saat 10.00'dan itibaren veznelerde çalışan memur sayısı da 7'ye yükseldi.

15 yıllık Bağ- Kur borcunu ödemek için saat 07.30'da müdürlük kapısına geldiğini belirten 50 yaşındaki İrfan Küçükkömürcü, ?Kapıya cumartesi, pazar açığız diye yazıyorlar. Biz buraya kadar geliyoruz. Şimdi içeri almıyorlar. Kanun çıkıyor ama, iş yapacak memur yok. Pazartesi'ne kadar bu başvuruyu yapmamız gerekiyor? diye dert yandı.

Yetkililerle aynı binada toplantı halinde olan SGK İl Müdürü Mustafa Keskin de evrakın alınması için arka veznelerde görevlilerin olduğunu belirterek, ?Vatandaşların yoğun ilgi göstermesi nedeniyle cumartesi, pazar çalışma kararı alındı. Fakat başka işlemler değil, sadece afla ilgili başvurular alınıyor. Başvuru alındıktan sonra bir ay içinde borcun ödenmesi gerekiyor. Vatandaşların içi rahat olsun? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber