28 Temmuz 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 28 Temmuz 2008 08:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anayasa Mahkemesi AKP hakkında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nca açılan kapatma davasını görüşmeye başlıyor.

-GÜNGÖREN'DEKİ PATLAMA

-İstanbul Güngören'de yaşanan bombalı saldırıya ilişkin inceleme ve soruşturma sürüyor. Çok sayıda vatandaşın hayatını kaybettiği olaya ilişkin gelişmeler izleniyor.

-ERGENEKON DAVASI

-İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen ve ilk duruşması 20 Ekim'de yapılacak olan Ergenekon davasına ilişkin gelişmeler izleniyor.

-BAKANLAR KURULU TOPLANIYOR

-Bakanlar Kurulu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanıyor. Toplantıda iç ve dış gelişmeler ile gündemdeki konular ele alınıyor. (Saat: 11.00)

-AKP MYK TOPLANIYOR

-AKP Merkez Yürütme Kurulu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanıyor. (Saat: 18.00)

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABULLERİ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, sırasıyla Hindistan Büyükelçisi Chitra Narayanan, Atatürk Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Cezmi Eraslan ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hikmet Pekcan'ı kabul ediyor. (Saat: 14.30/15.15/16.00)

-KORE MİLLİ SAVUNMA BAKANI SANG-HEE ORGENERAL BÜYÜKANIT GÖRÜŞMESİ

-Kore Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanı Lee Sang-Hee Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı ziyaret ediyor.

-Ziyaret kapsamında Sang-Hee, Orgeneral Büyükanıt'a Kore Cumhuriyeti Tongıll Madalyası'nı tevcih ediyor. (Saat: 15.45)

-DTP PARTİ MECLİSİ TOPLANTISI

-Demokratik Toplum Partisi (DTP), Parti Meclisi (PM) toplantısı yapılıyor. Genel kongre sonrası Merkez Yürütme Kurulu'nun da seçileceği PM toplantısı DTP Genel Merkezi'nde gerçekleştiriliyor. (Saat: 11.30)

-MERKEZ BANKASI "ENFLASYON RAPORU"NU AÇIKLIYOR

-"Enflasyon Raporu"nun tanıtımı amacıyla Merkez Bankası İdare Merkezi Konferans Salonunda bir basın toplantısı düzenlenecek. Başkan Durmuş Yılmaz bir sunum yapacak. (Saat: 10.00)

-KEY ÖDEMELERİ BAŞLIYOR

-Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesaplarının tasfiyesi kapsamında hak sahiplerine yapılacak ödemeler başlıyor. TC kimlik numaralarına göre belirlenen ödeme takvimine göre ödemelerin, iş günleri içinde devam edip 8 Ağustos Cuma günü tamamlanması öngörülüyor. Buna göre kimlik numarasının son iki rakamı 00?08 olan hak sahiplerine bugün ödeme yapılmaya başlanıyor.

-VATANDAŞIN UMUDU BİMER OLDU

Türkiye'nin bilgi toplumuna dönüşümü hedefleri çerçevesinde ?e-Devletin işleyişini hızlandırmak? amacıyla başlatılan Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER), Haziran ayında 16 bin 759 vatandaş başvurdu.

-Başvuruları daha çok TOKİ konutlarından doğan sıkıntılar, milletvekillerinin emeklilik maaşlarına yapılan zamları şikayetler, KPSS sorunlarının yanı sıra yoksul vatandaşların yardım isteği oluşturdu.

-SANAYİCİ BİR YIL ÖNCESİNİ ARIYOR

-Faaliyet gösterdiği sanayi dalındaki genel gidişat hakkında ?kötümser? olan işyerlerinin geçen yıl Temmuz ayında sadece yüzde 11.5 olan üretim değeri ağırlıklı oranı, bu yıl Temmuz'da yüzde 42.2'ye kadar yükseldi.

-Son üç ayda üretiminin arttığını bildiren işyerlerinin oranı Temmuz aylarına göre yüzde 50.8'den yüzde 37.8'e düşerken, mevcut kayıtlı sipariş miktarının normalin altında olduğunu bildiren işyerlerinin oranı yüzde 17.7'den yüzde 27.9'a, ihracat siparişleri normalin altında olanlar da yüzde 17.5'ten yüzde 26.2'ye yükseldi. Sanayicilerin yüzde 21.5'lik bir bölümü normalin üstünde mamul mal stoku bulunduğunu bildirdi.

-TÜRKİYE'NİN OYUNCAK İTHALİNDE ÇİN İLK SIRADA

-Çin malı oyuncakların kansere neden olduğuna ilişkin tartışmalar sürerken, Türkiye'nin oyuncak ithalinde Çin'in ilk sırada olduğu bildirildi. Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, oyuncak ithalinde 211 milyon 132 bin 989 dolarla ilk sırayı Çin Halk Cumhuriyeti'nin aldığını açıkladı.

-Çin'den ithal edilen oyuncaklarda aşırı dozda kurşun çıktığı yönünde iddialar bulunduğunu hatırlatan Bakan Tüzmen, Sağlık Bakanlığı ile koordinasyon içerisinde bütün oyuncakların denetimlerinin sıklaştırıldığını belirtti.

-CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel, oyuncak ithali için harcanan paraya dikkat çekti ve oyuncakların yanı sıra Türkiye'nin ithal ettiği diğer mallar yerine de yerli malı kullanımın yaygınlaştırılması için Hükümete çağrı yaptı. Demirel, ?Başta Hükümet olmak üzere devlet kurumları, vatandaşları yerli malı kullanımı konusunda bilinçlendirmeli? dedi.

-MASTERCARD 2008-2009 FUTBOL SEZONUNDA STADYUMLARDA TEMASSIZ KARTIN KULLANIMI İÇİN FUTBOL KULÜPLERİYLE GÖRÜŞÜYOR

-MasterCard Güneydoğu Avrupa Genel Müdürü Özlem Erçelen İmece,2008-2009 futbol sezonunda Türkiye'de futbol karşılaşmalarına ve stadyumlara kol saatlerine iliştirilmiş temassız kredi kartı ile girilmesi için önde gelen futbol kulüpleriyle görüşmeler yaptıklarını açıkladı.

-İmece ?Türkiye?de hali hazırda Beşiktaş, Galatasaray, Trabzonspor gibi futbol takımlarımızla ortaklaşa çıkarttığımız ortak markalı kredi kartlarımız buluyor. Spor klüplerinin talepleri doğrultusunda bu kartları MasterCard PayPass'e çevirmek ve Avrupa'da İngiltere'den sonra stadyumlara akıllı kartları sokan ilk ülke olmak bizim de önceliklerimiz arasında yer alıyor.Futbol karşılaşmaları dolayısıyla stadyumlarda oluşan alışveriş hacmini dikkate aldığımızda bu alana temassız kartların girmesi çok büyük yenlik olacak? dedi.

-IMF BORÇLARI "VEREM" ETTİ

-Araştırmalara göre, Doğu Avrupa ve eski SSCB ülkelerinde IMF'den alınan borçlar, bu ülkelerdeki verem hastalığının görülme sıklığını ve yol açtığı ölümlerin artmasına neden oldu.

-Sağlık Araştırmaları Sitesi Plos Medicine adlı tıp dergisinin yayınladığı bir araştırmaya yer verdi. Bu araştırmada Doğu Avrupa ve eski SSCB ülkelerinde IMF'den alınan borçların, bu ülkelerdeki verem yani tüberküloz hastalığının görülme sıklığının ve yol açtığı ölümlerin artmasına neden olduğu sonucuna ulaşıldı.

-Bu etkinin söz konusu ülkelerdeki diğer politik, sosyo-ekonomik, demografik ve sağlıkla ilgili faktörlerden bağımsız olarak ortaya çıktığı belirtildi.

-EĞİTİM YARDIMLARI MEMNUN ETMEDİ

-Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü'nün Raporu'na göre, genel eğitim yardımları memnun etmedi. Yardım alanların yüzde 49.3'ü genel eğitim yardımlarını yeterli bulmazken, yüzde 41.2'si yeterli buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber