Kamuda çalıştığı halde KEY alamayanlar var

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Temmuz 2008 14:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konut Edindirme Yardımı (KEY) Hesabı'nın tasfiyesi kapsamında başlayan ödemeler hak sahiplerinin önemli bir kısmını memnun etmedi. Kamu kuruluşlarında çalıştığı halde KEY ödemesi alamayanlar, itirazda bulunmaya hazırlanıyor.

KEY ödemeleri, 8.5 milyon dolayındaki hak sahibinin listesi, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandıktan sonra başladı. Ödemeler, Ziraat Bankası şubelerinin önünde kuyruklara yol açtı. Vatandaşların önemli bir kısmı parasını bankamatiklerden çekmeye çalıştığı için buradaki kuyruklar daha fazla oldu. KEY için bankaların önünde uzun süre beklediği halde boş dönenler de oldu. Bunlardan biri olan Ali Yaşer, bir komu kurumunda 32 yıl çalıştığı halde KEY ödemesi alamadı. Köy Hizmetleri'nden birinci dereceden emekli olduğunu belirten Yaşer, "Bankada hesabım vardı. Bankamatikten baktım her hangi bir ödeme yok. Resmi dairede çalıştım. Kaybolması mümkün değil" açıklamasında bulundu.

İtiraz hakkını kullanacağını anlatan Yaşer, kendisi gibi devlet memuru olan eşinin de beklediğinin çok altında para alabildiğini belirtti. Yaşer, 22 yıl öğretmenlik yapan eşinin 181 YTL KEY aldığını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber