PKK da saldırıyı kınadı (!)

Haber Giriş : 28 Temmuz 2008 15:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kongra Gel Başkanı Zübeyir Aydar, İstanbul Güngören'de 17 kişinin ölümüne ve yaklaşık 150 kişinin yaralanmasına yol açan terör saldırısını kınadı. Aydar, PKK'nın olayla ilgisi olmadığını söyledi.

Kongra Gel Başkanı Zübeyir Aydar, Fırat Haber Ajansı'na (ANF) yaptığı açıklamada, İstanbul'da gerçekleştirilen saldırıyı nefretle kınadığını belirterek, olayın "Kürt özgürlük mücadelesiyle" ilintilendirilmesi gerektiğini bildirdi. Saldırının karanlık güçlerce düzenlendiğini savunan Aydar, AKP ve Ergenekon'a yönelik davaların olduğu bir dönemde bu olayın gerçekleşmesinin dikkat çekici olduğunu dile getirdi.

Aydar, şöyle konuştu:

?Olay karanlık bir olaydır. Geçmişte de buna benzer bir sürü karanlık olaylar oldu. Bu saldırı bize bu tür karanlık olayları hatırlattı. Ergenekon ve AKP davaların görüldüğü bir dönemde böyle bir saldırı düşündürücüdür. Kürt özgürlük hareketinin bu olayla bir ilgilisi yoktur, PKK ile ilintilendiremezler. Böyle bir anlayışımız yoktur. Bu tür saldırılara karşıyız. Olayın karanlık güçler tarafından yapıldığını düşünüyoruz. Bu katliamda yaşamını yitirenlerin aillelerine ve Türkiye halkına başsağlığı diliyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber