29 Temmuz 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 29 Temmuz 2008 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GÜNDEM TERÖR

-İstanbul Güngören'deki bombalı saldırı Türkiye'nin gündeminde terörü yeniden ilk sıraya taşıdı. Eylemi gerçekleştiren örgütün belirlenmesine yönelik Emniyet'in çalışmaları sürüyor. Bombalı saldırıda yaşamını kaybeden vatandaşların cenazeleri toprağa veriliyor. Bu arada yaralananların tedavileri de kaldırıldıkları hastanede sürüyor. Teröre yönelik iç ve dış tepkiler devam ediyor. Siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin bölgeyi ziyaretleri de sürüyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yarın saldırın gerçekleştiği bölgede incelemelerde bulunacak. Güngören'deki bombalı terör eylemine ilişkin gelişmeler izleniyor.

-SİYASİ PARTİ GRUP TOPLANTILARI

-AKP, DTP ve CHP Meclis Grup toplantıları yapılıyor. Siyasi parti liderleri partilerinin grup toplantılarında son siyasi gelişmeleri değerlendiriyor. Siyasi parti gruplarının da gündeminde ağırlıklı olarak İstanbul Güngören'deki bombalı terör saldırılarını değerlendirmeleri bekleniyor. (Saat: 11.15/12.30/13.30)

-AKP DAVASI SÜRÜYOR

-Anayasa Mahkemesi, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından AKP hakkında açılan kapatma davasını görüşmeye devam ediyor. (Saat:09.30)

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABULLERİ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Boğaziçi Atlantik Dostluk Derneği Başkanı Bülent İyigün ve beraberindeki heyeti kabul ediyor.

-Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Mezunları Cemiyeti Genel Başkanı Vahap Adıyaman ve beraberindeki heyeti kabul ediyor. (Saat: 14.30/17.00)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN ADAPAZARI'NDA

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Savunma Sanayi Müsteşarlığı Milli Tank Projesi (Altay Projesi) imza törenine katılıyor.

-Başbakan Erdoğan, daha sonra TOKİ tarafından yaptırılan toplu konut anahtar teslim ve toplu açılış törenine katılıyor. (Saat: 15.00/18.00)

-TBMM GENEL KURULU

-Meclis Genel Kurulu'nda görüşmeleri yarım kalan Deprem Araştırma önergeleri ile Kamu İhale Sözleşmeleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair kanun tasarısının görüşülmesi bekleniyor. (Saat: 15.00)

-BASIN TOPLANTISI

-AKP İstanbul Milletvekili ve Tuzla'daki işçi ölümlerini araştırma komisyonu başkanı Mehmet Domaç basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 10.30)

-MECLİS KOMİSYONLARI

-AB Uyum Komisyonu'nda Devlet Memurları Kanunu ve İş Kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı görüşülecek.(Saat: 14.30)

-Uyuşturucu ve kaçakçılığını araştırma komisyonu Drug Abuse Resistance Education (D.A.R.E) uyuşturucu eğitim programı hakkında bilgi almak üzere ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ni ziyaret edecek. (Saat: 16.00)

-TURİZM HARCAMALARI PROFİLİ AÇIKLANIYOR

-TÜİK, giriş yapan yabancı ziyaretçiler ile çıkış yapan vatandaşların turizm harcamaları profilini açıklıyor. (Saat:17.00)

-MERKEZ BANKASI: EKONOMİDE CANLANMA OLDUĞU DÜŞÜNCESİ "YANILSAMA"

-Merkez Bankası Üçüncü Enflasyon Raporu'nda, yılın ilk çeyreğinde alınan yüzde 6.6'lık sürpriz büyüme oranının, anılan dönemde ekonomik faaliyetlerde bir ivmelenme olduğu şeklinde algılanması bir "yanılsama" olarak nitelendirildi.

-Çeyreklere göre büyüme oranlarının mevsimsel etkenlere ve iş günü sayısı gibi unsurlara duyarlı olduğuna dikkat çekilen raporda, 2008 yılının ilk çeyreğinde iş günü kaybının olmamasının, yüzde 6.6 olarak açıklanan yıllık büyüme oranına 1.7 puanlık katkı sağladığı vurgulandı.

-TÜRKİYE TEHLİKELİ ATIĞINI BİLE TESPİT EDEMİYOR

-Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, CHP Adana Milletvekili Hulusi Güvel'in ?yıllık ortalama tehlikeli atık miktarına' ilişkin sorusuna, ?Tehlikeli atıklar konusunda bakanlık tarafından oluşturulmuş bir veri tabanı bulunmadığı? karşılığını verdi.

-Güvel'in tehlikeli atık miktarı konusundaki sorusuna 2004 yılında TÜİK tarafından yapılan atık envanteri rakamıyla karşılık veren Bakan Eroğlu, 2004 yılı TÜİK verilerine göre 1.12 milyon ton tehlikeli atım oluştuğunu söyledi. Bakan Eroğlu, 2009 yılından itibaren LIFE-HAWAMAN projesi kapsamında, elektronik beyan sistemi yardımıyla atık envanteri oluşturulacağını bildirdi.

-BASIN ÖRGÜTLERİNDEN MEDYAYA GÖRÜNTÜ UYARISI

-İstanbul Güngören'deki bombalı terör saldırısının görüntü ve fotoğraflarının basın-yayın organlarında karartılmadan yayınlanmasına basın örgütleri tepki gösterdi.

-Başbakan Erdoğan'ın da gündeme getirdiği medyanın tutumuyla ilgili olarak ÇGD Başkanı Abakay, ?Kamuoyunu bilgilendirmek duygu sömürüsü yaparak, gözyaşı akıttırmak ve vahşeti olduğu gibi sergilemek değildir? dedi.

-TGS Başkanı İpekçi, ?Bu tür olaylarda toplumun psikolojisini düşünmek, Başbakan'ın uyarılarını dikkate almak yerine, sadece temel basın ilkelerine uyulması halinde bile böyle bir manzara ortaya çıkmaz? dedi.

-RTGD Başkanı Özkan, bu tür terör olaylarında medyanın, terör örgütünün propaganda aracı olmadan, evrensel etik kurallara uygun yayın yapması gerektiğini söyledi.

-KKKA'DAN ÖLEN HEMŞİRE İÇİN SAĞLIK BAKANLIĞI RAPORU: ?VİRÜS HASTADAN BULAŞTI?

-Bolu Köroğlu Devlet Hastanesinde rahatsızlanan, kanında Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) virüsü tespit edilerek Ankara Numune Hastanesi'nde tedavi altına alınan ve kısa bir süre sonra hayatını kaybeden genç hemşire A.Ö için Sağlık Bakanlığı raporunu tamamladı.

-Rapora göre, hemşireye virüs keneden değil, hastaneye tedaviye gelen hastadan bulaştı.

-DT'NİN YENİ SEZON BİLETLERİNDE ZAM YOK

-Kış aylarında, 1 milyon 300 bin seyirciye ulaşarak başarılı bir sezon geçiren Devlet Tiyatroları, (DT) sezonun ardından ?Her yerde Tiyatro? sloganıyla başlattığı yaz turneleriyle de 100 bini aşkın seyirciye ulaştı.

-1 Ekim'de açılacak 2008-2009 sanat sezonunda da önemli bir seyirci doluluk oranına ulaşmayı hedefleyen DT, bu amaca yönelik olarak yeni sezon biletlerinde fiyat artışına gitmeyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber