Vali yardımcısından hastane görevlilerine azar

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 29 Temmuz 2008 19:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mehmet AYDIN/MUŞ, (DHA)

MUŞ Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde doğum yapan eşi 22 yaşındaki Medine Cura'nın tahlillerini yapmak istemeyen görevlileri eşi Valiliğe giderek şikayet etti. Sosyal güvencesi olmayan seyyar satıcı Kazım Cura ile birlikte hastaneye giden Vali Yardımcısı İlyas Gün, ilgilileri azarladı.

Mersin'de seyyar satıcılık yapan Kazım Cura, hamile eşi ve 1 çocuğuyla birlikte Muş'un Muratpaşa Mahallesi'ndeki yakınlarını ziyarete geldi. Burada sancılanan Medine Cura, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne kaldırıldı.

Geçen pazartesi günü sezeryanla 2'nci çocuk olarak bir kız dünyaya getiren genç annenin doktorlar, bazı kan tahlilleri yaptırmasını istedi. İddiaya göre, Medine Cura'nın sosyal güvencesi ve parası olmadığı için tahlilleri yapılmadı. Bunun üzerine Kazım Cura, vilayete gitti ve sağlıktan sorumlu Vali Yardımcısı İlyas Gün'e görevlileri şikayet etti.

Kazım Cura ile birlikte hastaneye giden Vali Yardımcısı İlyas Gün, tahlil işlemlerini yapan görevlileri yerinde bulamadı. Hastane Başhekim Vekili ve Hastane Müdürünü çağırarak, otomasyon işlemleriyle veznede çalışan görevlilerin yerinde olmamasını eleştiride bulundu. Ayrıca parası olmayanların hastanelerde tedavi olabicağını vurgulayarak, ?Vatandaş elinde kan şişeleri ile bana geliyor.

Danışma denilen yerde neden kimse yok? Siz bu vatandaşa neden yardımcı olmadınız. Parası yoksa ne olacak bu vatandaşın hali? diye konuştu.

Eşi ve yeni doğan çocuğuna parası olmadığı için yeterince bakılmadığını öne süren Kazım Cura ise, ?Param olmadığı için senet yapılmasını istedim. Beni vezneye gönderdiler. Veznedar doğum masrafının 2 bin 500 YTL olduğunu, bu miktarı 600 YTL indirdiğini ve parayı hemen ödemem gerektiğini söyledi. Başhekime gittim otur dedi ama ilgilenmedi. Ben de vilayete gittim. Vali bey geldikten sonra işlemler yapıldı? diye konuştu.

Hastane yetkilileri ise, hastanın kimliği olmadığı için işlemleri yapamadıklarını, doğum olayının resmiyet kazanması için istenen belgelerin getirilmediğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber