Güngören'deki saldırıyı üstlenen yok

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Temmuz 2008 15:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Valisi Muammer Güler, Güngören'deki terörist saldırının faillerini bulabilmek için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini belirterek, ?Resmi bir üstlenme olmadı ama elimizde bunu yapan örgütlerle veya örgütle ilgili değerlendirmeler var. Bunları bitince size açıklayacağız? dedi.

Güler, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nden Ankara'ya uğurladıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, ?Güngören'deki terörist saldırılarla ilgili bir gelişme var mı?? sorusu üzerine Güler, şunları söyledi:

?Şu aşamada bu konuda bana bir şey sormayın, ben de bir şey söylemeyim. Çünkü bu operasyonun sağlıklı yürümesi, bu işin faillerinin bütün yönleriyle bulunabilmesi bizim açımızdan son derece önemli. Kamuoyu açısından da son derece önemli. Bu konuda elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Sonuç aldığımızda mutlaka sizleri bilgilendireceğiz. Güvenlik güçlerinin şu anda en büyük çabası, bu alçakça, insanlık dışı olayın fail veya faillerini tüm kamuoyuna, dünya kamuoyuna afişe edebilmektir. Hangi alçak kuruluş bunu yaptıysa, ki tahminlerimiz var, elimizde bununla ilgili değerlendirmelerimiz var, bunlar üzerinde değerlendiriyoruz.?

?Saldırıyı üstlenen var mı?? sorusunu Güler, ?Herhangi bir üstlenme yok. Üstlenmeye cesaret edecek kadar bile değil, utanılacak bir olay. Anladığım kadarıyla bunu yapan alçaklar üstlenmekten bile utanıyorlar. Bunu üstlenmek bile ayrı bir utanç meselesidir. Resmi bir üstlenme olmadı ama elimizde bunu yapan örgütlerle veya örgütle ilgili değerlendirmeler var. Bunları bitince size açıklayacağız? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber