SSK, çuvalla gelen faturaları kabul etmedi

Haber Giriş : 03 Kasım 2004 07:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SSK, Sağlık Bakanlığı'ndan gelen faturaları incelemekte zorlanınca çareyi bakanlığa başvurmakta buldu. Kurum, ?Faturalar çuvalla bize gönderilmesin.' dedi. Bunun üzerine Sağlık Bakanlığı Mustaşarı Ünüvar, yetkilileri uyardı.

Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) yetkilileri, Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerden gelen faturaları incelemekte zorlandıklarını belirterek, belgelerin çuvalla gönderilmemesini istedi.

SSK ile Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerin ortak kullanıma geçmesinin ardından bütün illerde biriken faturalar, Sosyal Sigortalar Kurumu'na çuvalla gönderiliyordu. Kurum, çuval içerisinde giden faturaları ayırmakta zorlanınca çareyi Sağlık Bakanlığı'nı uyarmakta buldu. Sağlık Bakanlığı, Müsteşar Prof. Dr. Necdet Ünüvar imzasıyla 81 ilin sağlık müdürlüklerine bir genelge gönderdi. Prof. Dr. Ünüvar, SSK yetkililerinin, çuval içerisinde gönderilen faturaların incelenmesinde zorluklarla karşılaştığını belirtti. Ünüvar, fatura tarih ve numaralarının, hasta ad ve soyadlarının, sigorta numaraları ile fatura miktarlarının yer aldığı fatura listesinin çift nüsha halinde hazırlanmasını istedi. Hazırlanan fatura listelerinin bir nüshasının ilgili kurum veya kuruluşa, diğerinin ise ilgili döner sermaye saymanlığına gönderilmesi talimatını veren Ünüvar, fatura bildirimleri sırasında saymanlıklarda karışıklığa ve zaman kaybına yol açmamak için listelerin sınıflama yöntemi ile hazırlanması gerektiğini belirtti. Faturalarda olabilecek fazla ve yersiz tahakkuklardan başhekimlerin sorumlu tutulacağına dikkat çeken Prof. Dr. Ünüvar, uyarılarda bulundu. Bakanlık Müsteşarı, faturalarda uyuşmazlıklar çıkması halinde; ilgili hastaneler arasında eşit sayıda üyenin katılacağı, Uzlaşma Komisyonu'nun konuyu çözmesini istedi.

Prof. Dr. Ünüvar, fatura tanzim, takip ve borç-alacak takip birimlerince, faturaların tahsilinin sağlanması ile ilgili gerekli çalışmaların yürütülmesini ve faturaların geri takibinin yapılmasını talep etti. Tahsilat işlemlerinin süratle sonuçlandırılması yönünde de azami çaba sarf edilmesini isteyen Necdet Ünüvar, belirtilen hususlara titizlikle riayet edilmesini, aksi takdirde doğacak sorumluluğun kurum yetkililerine ait olacağını kaydetti.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber