Sezer'e ?sayın' Başbakan'a ?Tayyip' olmaz

Haber Giriş : 03 Kasım 2004 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Bülent Arınç, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki dünkü görüşmelerde CHP'lilerin, ?Önergelere sansür uyguluyorsunuz. Başbakan arkadaşınız olduğu için mi soru sordurmuyorsunuz?' suçlamasına sert tepki gösterdi.

Arınç, Meclis Başkanı ve Başbakan'ın eleştirildiği ortamda, Cumhurbaşkanı'nın da eleştirilebileceğini söyledi. Bülent Arınç, ?Yaptığım işlerden dolayı eleştirilmeyi arzu ederim. Ama eşimin başörtüsü ve geldiğim kökenden dolayı eleştirilmekten haz etmem' dedi. TBMM Başkanı, CHP'lilerin itirazlarına yol açan konuşmasında şunları söyledi:

Cumhurbaşkanı hepimizin cumhurbaşkanıdır. Onu sevmek mecburiyetindeyiz. Ama ?Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Meclis Başkanı' diye katmerli konuşacaksınız. Başbakan'a gelince ?Tayyip' diyeceksiniz. Olur mu? Bu belleğinizde Başbakan'a çizdiğiniz profilin sonucudur.

Meclis Başkanını, Başbakanı eleştireceksiniz, Cumhurbaşkanı eleştirilmeyecek mi? Saygı içerisinde o da eleştirilir. Cumhurbaşkanına zinhar hiçbir şey söylenmemeli. Olur mu, böyle şey arkadaşlar?

Yargı hakkında konuşmayın yıpranır, Cumhurbaşkanı hakkında konuşmayın yıpranır. Ama Meclis hakkında konuşun, oksijenini kesin, nefesini kesin. O zaman alkış alırsınız.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber