Bakanlık, Konya'ya iki müfettiş gönderdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Ağustos 2008 15:59, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

- Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB), Konya'nın Taşkent ilçesinde çöken yurdun bakanlığın kayıtlarında olduğu, ancak dernek tarafından Konya Valiliğine gerekli belgeler gönderilmeden ek bina yapıldığı bildirildi.

MEB Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, Konya'nın Taşkent ilçesinde 17 çocuğun ölümüyle sonuçlanan "elim bir olay" meydana geldiği ifade edilerek, olayda hayatını kaybeden çocuklara Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır dileğinde bulunuldu.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"17.04.2008 tarihinde dernek, yeni bir ek bina yapılmasına ilişkin resmi yazıyla Konya Valiliğine müracaat etmiştir. Valiliğin 05.05.2008 tarihli ve 24041 sayılı yazıyla Taşkent Kaymakamlığına yazdığı yazıda, halen faaliyette olan erkek yurdunun kız öğrencilere, yeni yapılan binanın da erkek öğrencilere hizmet verebilmesi için Özel Öğrenci Yurtları Yönetmeliğinin 7. maddesinde belirtilen belgelerin tamamlanıp gönderilmesi halinde talebin incelemeye alınacağı kendilerine bildirilmiştir. Buna karşın geçen zaman zarfında herhangi bir bilgi ya da belge Konya Valiliğine ulaştırılmamıştır. Bunun yanında olayın meydana gelmesinin ardından Milli Eğitim Bakanımız Hüseyin Çelik tarafından elim hadisenin tüm boyutlarıyla incelenmesi amacıyla Teftiş Kurulu Başkanlığına talimat verilmiştir. Talimat üzerine bölgede inceleme yapmak üzere iki müfettiş görevlendirilmiştir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber