MİT, 'Karargah Evleri Projesi'nin tüm detaylarını raporlaştırmış

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ağustos 2008 23:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İSTANBUL(CİHAN)- Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) Ergenekon soruşturması kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiği raporda, "Karargah Evleri Projesi"nin tüm detaylarına yer veriliyor. MİT raporunda, lüks bir alış veriş merkezinde dükkan sahibi olan İbrahim Arslan ile 'Dede' lakaplı Alevi kesim ileri geleninin bu oluşumda kilit rol oynadıkları belirtiliyor. Raporda ayrıca, oluşumdaki askeri kesim ile İşçi Partisi arasındaki bağlantıyı ise Albay Cengiz Köylü tarafından sağlandığı ifade ediliyor.

Ergenekon iddianamesinin ek belgelerindeki 441.'inci klasörde yer alan MİT Müşteşarı Emre Taner imzalı MİT raporu, "Karargah Evleri Projesi"yle ilgili bilgiler içeriyor. 23 Haziran 2008 tarihinde gönderilen MİT raporunda; Karargah Evleri'nin şeması çıkartılıyor. Organizasyonun en tepesinde Lüks bir alış veriş merkezinde dükkan sahibi olan İbrahim Arslan yer alıyor. Şemanın alt bölümünde ise Askeri Kesim ve Alevi Kesim yer alıyor. Askeri kesimi Albay Cengiz Köylü'nün, Alevi kesimi ise 'Dede' lakaplı bir kişinin yönettiği dile getiriliyor. Ayrıca Askeri Kesim'e bağlı olarak da İşçi Partisi (İP) gösteriliyor. Oluşumdaki askeri kesim ile İşçi Partisi arasındaki bağlantıyı ise Albay Cengiz Köylü tarafından sağlandığı ifade ediliyor.

MİT raporunda şu ifadelere yer veriliyor;

"İşçi Partisi ve Alevi kesimin yanı sıra; bazı TSK mensupları ve memurlarının da katılımıyla 'emperyalistlerle, Cumhuriyet karşıtları/yıkıcıları ile mücadele' amacıyla bir hareket başlatıldığı yönünde hassas kaynaktan bilgiler intikal etmiştir. Yürütülecek bu çalışmalarda, hiçbir kurum ve oluşumun zarar görmemesi için "Karargah Evleri" adı altında çekirdek kadronun oluşturulmasının öngörüldüğü alınan bilgilerdendir. İşçi Partisi'nin sözde Ermeni soykırımına karşı kamuoyundan aldığı olumlu tepkiyi artırmak gayesiyle katıldığı "Karargah Evler Projesi" ile ilgili olarak gerçekleştirilen toplantılarda;

a-) Kadroların birbiriyle iletişiminde kesinlikle telefon kullanılmaması, haberleşmenin canlı kuryelerle gerçekleştirilmesi,

b-) İşçi Partisi'ne zarar vermemesi ve partinin kapatılmasına neden olmaması için bu örgütlenmenin parti dışı bir oluşumu zaruri kıldığı hususlarının dile getirildiği intikal eden bilgilerdendir.

Ayrıca, İşçi Partisi yönetiminde, partinin öğrenci-gençlik yapılanması, "Öncü Gençlik"in askeri disiplin içerisinde başarıyı yakalayabileceği saptanarak, 2000 üyelik Öncü Gençlik grubunun tüm yerleşim birimlerine yaygınlaştırılmasının hedeflendiği belirtilmektedir. Öncü Gençlik mensuplarına yönelik olarak yapılan toplantılarda kullanılan 'bu işlerin gürültülü/patırtılı olacağı, gerekirse silahların bile kullanılabileceği' yönündeki ifadeler dikkati çekmektedir.

Doğu ve Güneydoğu'da ağa/aşiret ve korucu olgusu ile Alevi kesimi hedefe ulaşılana kadar olan süreçte kullanma/istifade arayışlarını boyutlandırma planlamaları konusunda İşçi Partisi'nin girişimlerde bulunduğuna dair bazı bilgiler intikal etmiştir. Bu çerçevede, 'Balaban Aşireti' ileri gelenleri ile temaslara başlandığı, 'Alevilerin kültürlü ve aydın yapıları nedeniyle yürütülecek çalışmada hedef kitle seçildiğinin' belirtildiği öğrenilmiştir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber