Aşırı sıcak ve nem, ruh sağlığını olumsuz etkiliyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ağustos 2008 17:02, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

- Trabzon Özel İmperial Hastanesi Başhekimi Psikiyatri Uzmanı Dr. İrfan Coşkun, aşırı sıcak ve nemin beden sağlığı yanında ruh sağlığı üzerinde de olumsuz etkiler yaptığını söyledi.

Sıcak ve nemli havanın ruhsal hastalığı olmayanlarda bile tahammülsüzlük, sinirlilik, uyku bozukluğu ve öfke patlamaları gibi sorunlara yol açtığını kaydeden Dr. Coşkun "Ruhsal hastalığı olan bireylerde zaten var olan bu belirtiler, aşırı sıcak ve nemli havalarda artarak hastalıklarını daha çekilmez hale getirir. Yaz aylarında depresyon vakalarının yüksek oranda görüldüğü bilimsel çalışmalarla da desteklenmektedir. Bu nedenle özellikle ruhsal hastalığı olanların bu aylarda ilaçlarını düzenli olarak kullanmaları ve hekimlerine olan kontrollerini aksatmamaları gerekmektedir" dedi.

Aşırı sıcak ve nemli havalarda mecbur kalınmadıkça dışarı çıkılmaması gerektiğini vurgulayan Dr. Coşkun, şu tavsiyelerde bulundu:

"Herhangi bir sağlık problemi olmayan kimseler de aşırı sıcak ve nemli havalarda mümkün olduğunca dışarı çıkmamalı, bol bol sıvı tüketmeli, alkolden uzak durmalı, aşırı fiziksel egzersiz yapmamalı ve rahat giyecekler giymelidir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber