Kamu-Sen, Danıştay'a başvurdu

Haber Giriş : 03 Kasım 2004 13:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu-Sen, hükümetle yetkili sendikalar arasında 15 Eylül'de başlayarak 30 Eylül'de sona eren toplu görüşmeler sonunda Bakanlar Kurulu'nun verdiği yüzde 10.7'lik zam kararının iptali için Danıştay'a başvurdu.

Kamu-Sen Toplu Görüşme Sekreteri Nazmi Güzel ve yönetim kurulu üyeleri Danıştay önünde toplanarak, "Türkiye Kamu-Sen" yazan bir pankart açtılar. Kamu-Sen Toplu Görüşme Sekreteri Nazmi Güzel, dava dilekçesini sunmadan önce gazetecilere yaptığı açıklamada, Uzlaştırma Kurulu kararlarına uymayan hükümeti eleştirdi.

15 Eylül'de başlayan toplu görüşmelerde 1990 yılından sonra kamu çalışanlarının reel kayıplarının masaya yatırıldığını ve hükümet temsilcilerine iletildiğini anlatan Güzel, taleplerini dile getirdikleri hükümetin memurları yok saymayı sürdürdüğünü kaydetti. Üç büyük memur konfederasyonunun asgari geçim standardı olan en düşük memur maaşının 840 milyon lira olması yönünde hükümete teklifte bulunduğunu ifade eden Güzel, "Ancak hükümet adına görüşmelere katılan Kamu İşveren Kurulu'nun önyargılı tutumu görüşme sonuna kadar sürdü. Daha önce yüzde 8 zamdan söz eden Kamu İşveren Kurulu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın devreye girmesiyle zammı iki puan artırdı" diye konuştu.

Mali ve sosyal konularda anlaşma sağlayamadıkları için konunun Uzlaştırma Kurulu'na gittiğini hatırlatan Güzel, "Uzlaştırma Kurulu en düşük memur maaşının en düşük işçi maaşına eşitlenmesini önerdi. Hükümet Uzlaştırma Kurulu'nun bu kararına uymadan Bakanlar Kurulu'nda ortalama yüzde 10'luk zam miktarını açıkladı. Bu hukuk skandalıdır" şeklinde konuştu. Güzel, uluslararası sözleşmelerden doğan haklarını geri almak için uluslararası platform da dahil her türlü girişimde bulunacaklarını belirterek, hukuk mücadelesini Danıştay'dan başlattıklarını söyledi. Kamu çalışanlarını reddeden, yok sayan hiç bir hükümetin başarılı olamadığını vurgulayarak, "Siyasi mezarlıklar meftalarla doludur. Bakılırsa geçmişten ders alınılır. Gülmeyi unutan bir kesimden güler yüzlü hizmet bekleyemezsiniz" şeklinde konuştu.

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber