VİP salonuna girişte, belediye başkanları arasında ayrımcılık

Haber Giriş : 04 Kasım 2004 05:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Batman Belediye Başkan Vekili İsmail Acar, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı ile görüşmek üzere Ankara'ya uçakla giden Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan'ın Vıp salonuna alınmadığını açıkladı.

Batman merkeze yerleşen besicilerin şehir dışına taşınması konusunda yapılan çalışmalarla ilgili olarak Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan'ın bugün saat 14.45 uçağıyla Ankara'ya giderken kullanmak istediği VIP salonundan içeri alınmadığını belirten Başkan Vekili Acar, aynı uçakla giden Sason Kaymakamı'nın ise VIP'i kullandığını kaydetti.

Acar, "Ankara'ya gitmek üzere Batman Havaalanı terminaline giden Belediye Başkanımız Hüseyin Kalkan, VİP kapısından giriş yapmak isterken güvenlik görevlileri tarafından engellenmiştir. Aynı uçakla Ankara'ya gitmek üzere terminale gelen Sason Kaymakamı herhangi bir engelle karşılaşmazken Belediye Başkanımız'ın keyfi bir tutumla engellenmesi düşündürücüdür. Yasaların uygulanması yerine, kendi kural ve yöntemlerini uygulamak doğru değildir. Keyfi uygulamalar sonucu halkın oyları ile seçilmiş olan Belediye Başkanımız'a yapılan engelleme ve davranışı kaygıyla karşılıyoruz. Başkanımızın, yıllardır halkımızın sağlığını olumsuz etkileyen besiciler gibi önemli bir sorunu çözmek için Ankara'ya giderken böylesi esef verici bir yaklaşımla engellenmesini kınıyor, ilgili kişiler hakkında yasal işlemin hemen başlatılmasını bekliyoruz" dedi.

Batman Emniyet Müdürlüğü tarafından bu akşam yaşanan VIP krizi ile ilgili yapılan açıklamada, belediye başkanlarının VIP salonunu kullanamayacakları belirtildi.

Batman Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan'ın uçakla Ankara'ya gitmek isterken VIP salonuna alınmaması üzerine başlayan kriz sürüyor. Batman Emniyet Müdürlüğü, VIP salonunda yaşanan gelişmeyle ilgili bir açıklama yaparak, belediye başkanlarının VIP'i kullanamayacağını kaydetti. VIP salonlarından faydalanacak olanların unvanlarının belli olduğu kaydedilen açıklamada, Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan'ın VIP'e alınmamasında bir art niyet bulunmadığı bildirildi. VIP'ten faydalanan unvan sahiplerinin listesini basın mensuplarına gönderen Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, bundan sonra kurallar çerçevesinde hareket edileceğini açıkladılar.

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber