Türk Sağlık-Sen: Türkiye'de 5 bin kuvöze ihtiyaç var

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Ağustos 2008 12:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Sağlık-Sen'den, Türkiye'de bir yılda 1 milyon 400 bin doğum gerçekleşirken, hastanelerdeki kuvöz sayısının sadece bin 532 olduğu, 5 bin kuvöze ihtiyaç bulunduğu ileri sürüldü.

Türk Sağlık-Sen'den yapılan açıklamada, 2007 yılı Sağlık Bakanlığı verilerine dayanılarak, doğum ve doğum sonrası bakım hizmetleri ile ilgili bir araştırmaya yer verildi.

Araştırma sonuçlarına göre, Türkiye'de Sağlık Bakanlığına bağlı toplam 64 doğum hastanesinden 6'sının eğitim hastanesi olduğu, 10 çocuk hastanesinde bin 640 çocuk sağlığı uzmanının görev yaptığı kaydedildi.

Ülkedeki bebek ölüm oranlarının AB ülkelerinin çok üstünde olduğu da savunulan açıklamada, bebek ölüm oranlarının Türkiye'de binde 21.7, İsveç'te binde 3, İspanya, Almanya, Çek Cumhuriyeti ve Yunanistan'da binde 4, İngiltere'de binde 5, Polonya'da binde 7, Bulgaristan'da binde 12, Romanya'da ise binde 17 düzeyinde bulunduğu kaydedildi.

Araştırma sonuçlarına ilişkin bir değerlendirme yapan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Türkiye'de bebek sağlığı ile ilgili yatırımların yetersiz kaldığını ileri sürerek, "Ne yazık ki Türkiye'de anne ve çocuk sağlığı ile ilgili yeterli yatırım yapılmıyor. Artık hastaneler yoğunluğu kaldıramayacak hale geldi" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber