ODTÜ'de devir-teslim töreni

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Ağustos 2008 12:56, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

- ODTÜ Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Ahmet Acar görevi Prof. Dr. Ural Akbulut'tan devraldı.

Acar'ın, rektörlük görevine atanması dolayısıyla devir teslim töreni düzenlendi.

Rektörlük binasındaki tören öncesinde salona gelen Akbulut, gazetecilerle bir süre sohbet etti. Akbulut, "Kendinizi nasıl hissediyorsunuz?" sorusuna, "Çok rahatım. Gözüm arkada değil. Laboratuvardaki çalışmalarıma geri döneceğim" dedi.

Kızılırmak suyu ile ilgili başka bir soru üzerine Akbulut, İçişleri, Sağlık ile Çevre ve Orman bakanlarının konuyla ilgilenmesinin kendisini çok mutlu ettiğini belirterek, "Arsenik, az miktarda da alınsa uzun süre alındığında kansere yol açıyor. Bu nedenle yakın takip gerekiyor. İnsanların, ülkenin geleceğiyle ilgili bir bilim adamı olarak görüşümü bundan sonra da hep söylemek isterim. Herhangi bir uyarı gerektiğinde bir Türk vatandaşı ve bilim adamı olarak görüşlerimizi söylemek görevimizdir" diye konuştu.

Akbulut, aktif siyasette görev alıp almayacağı yönündeki soruya, "Bizi siyasete yakıştıran insanlar oluyor. Yoksa ben kendim için siyasi bir plan yapmadım. Şu anda siyasetle ilgili bir planım yok" karşılığını verdi.

Akbulut, salona gelen Prof. Dr. Acar ve beraberindekileri gazetecilere tanıttı. Acar'ın, daha önce üniversitede bölüm başkanlığı ve dekanlık görevlerinde bulunduğunu anımsatan Akbulut, yeni yönetimin üniversite ve Türkiye için hayırlı olacağına inandığını ifade etti.

Akbulut, "İçim çok rahat. Gözüm arkada değil. ODTÜ'nün, Türkiye'de ve uluslararası platformda en iyi yere geleceğine inanıyorum" dedi.

Ahmet Acar da ODTÜ'nün, bundan sonra da hem Türkiye'de hem uluslararası platformda yüklendiği misyonları yükselen çizgide devam ettireceğini belirterek, yeni dönemde üniversitenin Türkiye'de ve uluslararası platformda kendinden beklenenleri fazlasıyla karşılayacak bir kurum olacağını kaydetti.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Acar, rektör atamalarına ilişkin, "Gerekçeleri bilmiyorum ama ben üniversitelerin kararlarına saygılı davranmayı tercih ederim. Atamaların arkalarında bilmediğim gerekçeler varsa bilemeyeceğim ama arzum üniversitelerin kararlarına uyulmasıdır. Gerekçeler keşke açıklanabilse. O zaman üniversitelerin içindeki gerginlikler olmaz" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, ODTÜ'den arazi talep ettiği yönündeki soruya, "Benim duruşum üniversitenin duruşudur. Yasalara uygun olan neyse odur. Sayın Gökçek'in taleplerinin yasal temeli olduğuna inanmıyorum. Konu mahkemeye yansımıştır fazla bir şey söylemek istemiyorum" yanıtını verdi.

"Çizginiz nedir?" sorusunu ise Acar, 'Kendimi ODTÜ çizgisinde tanımlıyorum. ODTÜ'nün değerleri bellidir. ODTÜ ülkede en yüksek standartlarla, yenilikçi-ilerici olmakla ve toplumsal sorumluluk ve güvenle ilişkilendirilen bir isimdir. Bundan sonrada çizgimiz aynı çizgi olacaktır" diye yanıtladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber