Yalova'da kurulacak üniversiteye 102 rektör adayı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 06 Ağustos 2008 13:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ercan YAPICI/YALOVA, (DHA)

YALOVA'da bu yıl eğitime başlayacak olan Yalova Üniversitesi için 102 profesör, rektör adayı oldu. Yalova Üniversitesi'nin rektörünü, YÖK'ün önereceği 3 aday arasından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül atayacak.

Yalova'da kurulan Yalova Üniversitesi eğitime başlamadan rekora imza attı. Bu yıl eğitime başlayacak olan Yalova Üniversitesi için YÖK'e bugüne kadar 102 profesör rektör olmak için adaylık başvurusu yaptı. Hukuk Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Yalova Meslek Yüksekokulu ile Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri Enstitüleri'nin yar alacağı Yalova Üniversitesi'nde rektör adaylarının daha da artması bekleniyor. Rektörler arasında bu yıla kadar Uludağ Üniversitesi'ne bağlı olarak eğitim veren Yalova Meslek Yüksek okulu Müdürü Osman Sacit Görgül ile Yalova İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Adem Çubuk da bulunuyor.

Bu arada 570 öğrenci kontenjanı bulunan Yalova Üniversitesi'nde öğretim üyesi, öğretim görevilisi ve çalışanların arasında bulunduğu toplam 1235 kadro tahsis edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber