Dar gelirliye 100 milyon taksitle ev

Haber Giriş : 04 Kasım 2004 06:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Tayyip Erdoğan, dar gelirliler için 100 milyon lira taksitle satılacak sosyal konutlar üreteceklerini açıkladı. Erdoğan, partisinin dünkü MKYK toplantısında hükümet icraatlarını anlatırken, toplu konut projelerinden de söz etti.

İktidara geldiklerinde ilan ettikleri yüz bin konut projesi çerçevesinde şu ana kadar 62 bin konutun temelini attıklarını belirten Erdoğan, Arsa Ofisi'nin Toplu Konut İdaresi'ne bağlanmasıyla bu projelerin daha da hızlanıp yaygınlaşacağını söyledi.

TOKİ'nin bugüne kadar yaptığı normal konutların yanı sıra toplumun en alt kesimini oluşturan dar gelirlileri hedef alan projelere yöneleceğini belirten Erdoğan, şöyle konuştu: ?TOKİ, dar gelirliler için de 30-40 metrekarelik evlerden oluşan ucuz sosyal konutlar yapacak. Bu konutlar, 1-1.5 milyar lira peşinat ve en fazla 100-150 milyon liralık aylık taksitlerle dar gelirlilere tahsis edilecek.' Önümüzdeki yıl bu projeleri hayata geçirmeyi hedeflediklerini belirten Erdoğan, en önemli hedeflerinden birinin de daha önce yüz bin diye açıkladıkları konut projelerini kademeli olarak artırmak olduğunu bildirdi. Erdoğan, ?Her yıl bu rakamı artırıp, bu konutları illerden ilçelere kadar yaygınlaştırmak istiyoruz' dedi.

TOKİ'nin bütün bu işleri Hazine'ye yük olmadan kendisinin yaratacağı kaynaklarıyla yapacağını da vurgulayan Erdoğan, iktidara geldiklerinden bu yana gerçekleştirdikleri konut projelerinde de TOKİ'nin Hazine'ye yük olmadığını, kendi yağıyla kavrulduğunu söyledi. Erdoğan, TOKİ'nin kar amacıyla çalışmadığı için maliyetlerin bu kadar düşük gerçekleştiğini de vurguladı.

Yılbaşından itibaren Türk Lirasından altı sıfır atılacağı için Erdoğan'ın müjdesini verdiği bu konutlara dar gelirliler ayda 100 YTL ödeyerek sahip olabilecekler.

Özürlüye tek katlı küçük ev geliyor

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) özürlülere dönük konut planını şöyle açıkladı: ?TOKİ özürlüler için 30-40 metrekarelik tek katlı evlerden oluşan özel vadi projeleri yapacak. Bunlar çok uygun koşullarla, herkesin ödeyebileceği rakamlarla ihtiyaç sahiplerine satılacak.'

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber