PTT'den bir taş ile 3 bin YTL çaldılar

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ağustos 2008 14:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'daki PTT soygunlarına bir yenisi daha eklendi. Ancak bu seferki PTT soygununda hırsızlar ne silah kullandı ne de maske; hırsızların soygunda kullandıkları ise sadece bir ''taş'' oldu.

Dışarda bekleyen hırsız, PTT'nin camına taş atarak çalışanların dışarı çıkmasını sağlamak suretiyle içerdeki arkadaşının işini kolaylaştırdı. Çalışanların dışarı çıkması üzerine işe koyulan hırsız, yankesicilik yöntemiyle 3 bin YTL'yi alıp arkadaşıyla kaçtı.

Edinilen bilgilere göre, sabah saatlerinde Ziya Oralay Caddesi numara 327'de bulunan Türközü PTT şubesine gelen iki hırsız, daha önce hazırladıkları planı uygulamaya koydu. Hırsızlardan biri müşteri olarak içeri girerken diğeri dışarda bekledi. Dışarda bekleyen hırsız, PTT'nin camına taş atarak çalışanların ve güvenlik görevlisinin dışarı çıkmasını sağladı. PTT çalışanları, camın kim tarafından kırıldığına araştırdığı sırada dışarda bekleyen hırsız, ''yanlışlıkla ayağından seken taşın cama isabet ettiğini'' söyledi.

Çalışanlar dışarda kırılan camla ilgilenirken içeriye müşteri olarak giren hırsız, kasada bulunan yaklaşık 3 bin YTL'yi yankesicilik yöntemiyle alarak cebine koydu. İçerde paraları alan yankesici, daha sonra dışarı çıkarak hiç bir şey yokmuş gibi kırılan camla ilgilenmeye başladı. PTT çalışanlarının tekrar içeri girmesi üzerine iki hırsız hızla olay yerinden uzaklaştı.

Görevlilerin kasayı kontrol etmesi üzerine paraların çalındığı anlaşıldı. Bu işi yapanların PTT'ye taş atan kişiler olduğunu anlayan görevliler, dışarıya çıktıklarında ise hırsızların yok olduğunu gördü. Olay sonrası PTT'ye gelen polis ekipleri inceleme başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber