Tayini çıkan polisin ev eşyası ile uyuşturucu sevkiyatı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 06 Ağustos 2008 14:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Canan ALTINTAŞ/DİYARBAKIR, (DHA)

DİYARBAKIR'da uyuşturucu kaçakçıları tayini çıkan bir polis memurunun eşyalarını naklettiği kamyonla uyuşturucu sevkiyatı yaparken suçüstü yakalandı. Operasyonda toplam 277 kilo esrar, 720 gram eroin elev geçirilirken, uyuşturucu tacirlerinden 9'u tutuklandı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kent merkezi ve İlçelerden temin ettikleri uyuşturucuları batı illerine sevkeden uyuşturucu kaçakçılarına yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda 9 kişi gözaltına alınırken, 277 kilo 310 gram esrar ile 720 gram eroin ele geçirildi. Uyuşturucu tacirlerinin uyuşturucu sevkiyatında tayini çıkan bir polis memurunun eşyalarını taşıyan kamyonu da sevkiyatta kullandığı ortaya çıktı.

Diyarbakır'da görev yapan ve Adana'ya tayini çıkan bir polis memuru, eşyalarını götürmesi için nakliyeci Şevket Onli ile anlaştı. polis memuru eşyalarını kamyona yükledikten sonra nakliyeci Onli, Adana yerine Diyarbakır'ın Lice İlçesi'ne giderek burada kamyona 80 kilo esrar yükledi. Yol kontrolleri sırasında kamyonda arama yapmak isteyen güvenlik görevlilerine, ?Tayini çıkan polis memurunun eşyalarını taşıyorum? diyen Şevket Onli'nin aracını takibe alan polis, araçta yaptığı aramada 80 kilo esrarı ele geçirdi. Uyuşturucu kaçakçılığıyla ilgili gözaltına alınan 9 kişi sevk edildikleri mahkemece tutuklanıp cezaevine konuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber