CHP'den rektör atamalarına tepki

Haber Giriş : 06 Ağustos 2008 15:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

? CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün rektör atamalarını eleştirerek, ?Türbana tavır alanlar ya YÖK düzeyinde elenmiş, ya da YÖK'ü neredeyse usulen aşabilen adaylar bizzat Cumhurbaşkanı tarafından devre dışı bırakılmıştır? dedi.

CHP Genel Saymanı Özyürek yaptığı açıklamada, cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde, CHP'nin çoğunluğun onayını alan cumhurbaşkanı adayı çağrılarını eleştiren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, "Bu çoğunluk anlayışı Baas'çı bir anlayıştır" şeklindeki ifadesini hatırlattı. Özyürek, ?Şimdi altında imzası bulunan rektör atamalarına bakıp Köşkte Baasçı olmayı aşıp vaazcı bir çoğunluk anlayışının ikame ettiğini söyleyebiliriz? dedi.

Son Rektör atamalarının, AKP'li olmanın, kamu görevlisi olmanın aranan şartı haline geldiğinin göstergesi olduğunu ifade eden Özyürek, şunları kaydetti:

?Üniversitelerin yeterince özerk olmadığı iddiasını kamuoyu gündemine taşıyarak, Yüksek Öğrenim reformunu siyasi kutuplaşmanın en önemli girdisi haline getiren AKP'nin ve onun atadığı YÖK Başkanının seçimlerde en yüksek oyu alan adayları aşamalı olarak tasfiye etmesi, komplo teorisyenlerinin bile tahayyül dünyasını aşmış durumdadır. Türbana tavır alanlar ya YÖK düzeyinde elenmiş, ya da burayı neredeyse usulen aşabilen adaylar bizzat Cumhurbaşkanı tarafından devre dışı bırakılmıştır.?

Özyürek, atamaların, artık üniversitelerde öğretim üyelerinin hangi siyasi frekanstan konuşması gerektiği konusunda da bir mesaj olduğunu savunarak, şöyle dedi:

?Türbana karşıysan , üniversitede yerin yok. Üniversite yönetimine gelmek istiyorsan, türbana özgürlük kampanyasına katıl. Kendi gibi düşünmeyene tahammül edemeyecek kadar demokrat kavrayıştan uzağa düşenlerin, bugüne kadar yaptıkları bütün özgürlük içerikli konuşmalarının hiçbir gerçekçi temel taşımadığını, sadece Atatürkçü düşünceyi kendisine yol gösterici olarak alan Prof. Mustafa Akaydın'a ödettiği bedelden görmemek için sağduyu kaybıyla malul olunması gerekir. Yıldızlı demokratik siyasi jargonun arkasında partizan zihniyeti bırakmaya niyetli olmayan bir Cumhurbaşkanının (AKP adayı Ayşegül Jale Saraç'ın rektör atanması) bundan sonra artık yeni bir meşruiyet kriterini devreye sokmayacağının garantisi olmadığını kamuoyunun bilgi ve takdirine sunuyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber