7 Ağustos 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 07 Ağustos 2008 08:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM'DE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

-TBMM Başkanı Köksal Toptan, TBMM'nin 23. Dönem 2. Yasama Yılı'na ilişkin yasama, denetim ve yönetim faaliyetlerinin anlatılacağı değerlendirme toplantısı düzenliyor. (Saat: 14.00)

-SERMAYE PİYASALARININ GELİŞTİRİLMESİNDE İŞBİRLİĞI PROJESİ BAŞLIYOR

-TOBB, İMKB Koordinasyonunda SPK ve Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşları Birliği'nin katkı ve desteğiyle yürütülecek ?Sermaye Piyasalarının Geliştirilmesinde İşbirliği? projesi Ankara'da imzalanıyor.

-İmza törenine Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, SPK Başkanı Turan Erol, İMKB Başkanı Hüseyin Erkan ve Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşları Birliği Başkanı Nevzat Öztangut katılacak.

(Saat: 10.00)

-REKTÖR ATAMALARI

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından yapılan rektör atamalarına ilişkin tartışma ve tepkiler sürüyor.

-CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, son rektör atamalarıyla tartışmaların odağı haline gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü eleştirdi ve ?Söylem ve eylemleriyle AKP'nin ?Laik Cumhuriyete karşı işlenen suçların odağı' haline gelmesini sağlayan AKP Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Gül ile Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan Abdullah Gül'ün hiç farklı olmadığı ortaya çıkmıştır? dedi.

-CHP'li Ateş, Gül'ü, ?AKP demokrasisinin? uygulayıcısı olarak niteledi.

-MHP'DEN YEREL SEÇİM İÇİN ?BÜYÜK ÇATI? FORMÜLÜ

-2009 Mart ayında yapılacak yerel seçimlere iddialı hazırlanan MHP, ?Büyük Çatı? formülünü uygulamaya koyacak. MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, ?Büyük Çatı? formülünün kurumsal ittifak olmadığını, ?AKP politikalarına karşı çıkan herkesi? kapsayan bir proje olduğunu belirterek ?AKP politikalarına karşı duran, kendi partisiyle sorunu olan, kendi partisinde kazanamayacak ya da aday olamayacak durumdaki herkesi büyük çatıya çağırıyoruz? dedi.

-Şandır, Mart 2009'da yapılacak yerel seçimlerde AKP'ye ?1989 örneğini yaşatacakları?nı belirterek ?1989'da tek başına iktidar olan ANAP yerel seçimlerde kaybetmişti. AKP'ye aynı akıbeti yaşatacağız? dedi.

-Şandır, yerel seçimlerde aday sayısının çok olduğu yerlerde, belediye başkan adaylarını kamuoyu yoklamaları ile halka soracaklarını bildirdi.

-SAADET PARTİSİ KONGREYE GİDİYOR

-Kongreye hazırlanan Saadet Partisi'nde Genel İdare Kurulu üyesi Numan Kurtulmuş'un genel başkan adaylığı kesinleşti. Necmettin Erbakan'ın da onayını aldığı bildirilen Kurtulmuş'un Ekim ayında yapılması planlanan kongreye tek aday olarak girmesi bekleniyor.

-21 YILDA ÖZELLEŞTİRMEDEN 30 MİLYAR 500 MİLYON GELİR SAĞLANDI

-Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, MHP Aydın Milletvekili Ertuğrul Kumcuoğlu'nun soru önergesine verdiği yanıtta, 1986 yılından 2007 yılı sonuna kadar özelleştirme gelirlerinin toplam 30 milyar 448 milyon 131 bin ABD doları olduğunu bildirdi. Unakıtan, 1995 yılından itibaren, özelleştirme gelirlerinin 554 milyon 191 bin dolarının, istihdam, danışmanlık, ilan ve reklam için harcandığını kaydetti.

-ALTIN KOZA'YA 500 BİN, ALTIN PORTAKAL'A 3 MİLYON YTL DESTEK

-Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut'un ?Altın Koza Film Festivali ile Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne verilen parasal destek arasındaki uçurum'a ilişkin soru önergesini yanıtladı.

-Altın Koza'ya 500 bin YTL, Altın Portakal'a da 3 milyon YTL destek sağlandığını ifade eden Bakan Günay, ?bakanlığım yapılan başvurulara imkanları dahilinde destek sağlarken, elinden geldiğince adaletli davranmaya çalışmaktadır? dedi.

-BİR KİŞİLİK İŞ YARATMA MALİYETİ 269 BİN YTL

-Hazine'nin Ocak-Haziran döneminde teşvik belgesine bağladığı yatırım projelerinde, yaratılacak her bir kişilik istihdama düşen ortalama yatırım tutarı 269 bin 64 YTL oldu.

-TRAFİK KAZALARINDA 2007'DE 1.5 MİLYAR YTL'LİK MADDİ HASAR MEYDANA GELDİ

-TMMOB Makine Mühendisleri Odası'nın hazırladığı Ulaşım ve Trafik Politikalarında Planlama Gerekliliği Raporu'na göre, trafik kazalarında 2007 yılında 1 milyar 560 milyon YTL'lik maddi hasar meydana geldi. Ayrıca, ulaşım hizmetlerinin yetersizliğinin yıllık faturasının da 10 milyar YTL'yi geçtiği belirlendi.

-HAKSEN: ?2.8 MİLYON HAK SAHİBİNE 1.6 MİLYAR YTL KEY ÖDENDİ?

-Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Ayhan Çivi, 28 Temmuz-6 Ağustos arasında 2 milyon 850 bin hak sahibine toplam 1.6 milyar YTL Konut Edindirme Yardımı ödendiğini belirterek, buna karşın faizlerin hesaplanmasında Emlak Bankası tarafından kullanılan altı aylık vadeli faiz oranlarının kamuoyuna açıklanmadığına dikkat çekti.

-YARGITAY'DAN TAZMİNAT DAVALARINDA ?MEŞHUR' KRİTERİ

-Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu iddiasıyla manevi tazminat talebiyle dava açan İbrahim Tatlıses'e mahkemenin verdiği tazminat miktarını fazla buldu. Daire, özel hayatı ile tanınan ve bilinen bir kişiye daha az tazminat ödenmesi gerektiğini belirtti.

-ÜÇ EŞLİ KOCAYA KOVUŞTURMA YOK

-Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Tekbir Giyimin sahibi Mustafa Karaduman'a üç eşli olduğuna ilişkin yaptığı açıklamalardan dolayı yapılan suç duyurusunda kovuşturmaya gerek olmadığına karar verdi. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, bir gazeteye verdiği demeçte üç eşli olduğunu açıklayan ve üç eşli olmayı öven Karaduman hakkında Türkiye Komünist Partisi'nin yaptığı başvuruyu görüşerek karara bağladı.

-MESLEK LİSELERİ TV REKLAMI VE ÜNLÜ DİZİLERDE TANITILACAK

-Milli Eğitim Bakanlığı, mesleki ve teknik okulların tanıtımı ve tercih edilebilirliğinin yükseltilmesi amacıyla, televizyon programları, filmler, animasyonlar ve dizilerle tanıtım atağına geçiyor.

-DEPREMDE HABERLEŞMEK ?MOBİL RADYO? İLE DAHA KOLAY

-TRT'nin kendi imkanlarıyla geliştirerek hizmete soktuğu, ?Mobil Radyo Yayın Aracı? ile Türkiye'nin korkulu rüyası deprem gibi felaketlerde kesintisiz radyo yayını yapılabilecek.

-"NÜZHET ERMAN ŞİİR YARIŞMASI" İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI

-1996 yılında hayata veda eden idareci ve şair Nüzhet Erman adına düzenlenen ?Nüzhet Erman Şiir Yarışması? için başvurular başladı. Bu yıl 10'uncusu düzenlenen yarışmanın ödül töreni ise şairin ölüm günü olan 11 Kasım'da yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber