Yerlere çöp atılmasını önleyemeyen Belediyeden ilginç afiş

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 07 Ağustos 2008 14:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Turan KURT/ABANA (Kastamonu),

KASTAMONU'nun Abana İlçesi'nde bazı kişilerin çöplerini çöp kutuları yerine yerlere atmasına Belediye ilginç bir tepki gösterdi. Belediye ekipleri meydanlara, ?Siz sevgili halkımız ve misafirlerimiz, bütün çöplerinizi yere atınız. Bakalım o zaman Abana'mız ne kadar hoşunuza gidecek' yazılı ilanlar asarak, çöp konusunda duyarsız davrananları eleştirdi.

Belediyenin ilçenin en işlek yerlerinden biri olan Hasan Doğan Meydanı'na astığı ?Siz sevgili halkımız ve misafirlerimiz, bütün çöplerinizi yere atınız. Bakalım o zaman Abana'mız ne kadar hoşunuza gidecek', ?Sakın çöplerinizi çöp kutusuna atmayınız. Çünkü çöp kutuları çöplerle doluyor', ?Çevrenize renk kazandırmak mı istiyorsunuz. O zaman çöplerinizi yere atınız' ve ?Yaz süresince geçici temizlik kampanyası. Bütün çöpünü yere atana temiz bir Abana vaad ediyoruz. İlk kampanya ilgi görürse devam edecektir' yazılı afişler astı. Bu levhalar kentte şaşkınlıkla karşılanırken, bazı duyarsız kişilerin yine de çöpleri yerlere atması dikkat çekti.

BELKİ YİNE TERSİNİ YAPARLAR

Abana Belediye Başkanı Şevket Yazkan, daha önce meydana yerlere çöp atılmaması yönünde uyarı yazıları astıklarını, ancak bazı vatandaşın bu uyarıları dikkate almadığını söyledi. Başkan Yazkan şunları söyledi:

?Tüm uyarılarımıza rağmen yerlere çöp atılmaya devam edildi. Yerlere çöp atılmasının bir türlü önüne geçemediğimiz için de farklı bir uygulamaya gittik. Söylediğimizin tersini yapan vatandaşlar, bakalım bu uyarılardan sonra nasıl bir davranış sergileyecekler. İnsanlar bu yazıyı okurlarsa dikkatini çekiyor. ?Yerlere çöp atmayın derseniz' herkes alıştığı için dikkat çekmiyor, ama ?çöpleri yere atın derseniz' belki atmazlar.?

Sürdürdükleri bu kampanyanın etkili olduğuna da değinen Başkan Yazkan, vatandaşların bu uyarıcı yazıları okuduktan sonra çöp konusunda daha hasas davrandıklarını, ancak beklentilerinin, böyle uyarılara gerek kalmadan herkesin çevre konusunda duyarlı davranması olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber