Gümrük merkez teşkilatı tek binada toplanacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Ağustos 2008 15:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gümrük Müsteşarı Emin Zararsız, halen 5 ayrı binada hizmet yürüten gümrük merkez teşkilatını, 2009 yılı içinde tek binada toplamayı planladıklarını bildirdi.

Müsteşar Zararsız, merkez teşkilatının, merkez binası, ?Ulus gökdeleni? diye bilinen bina, TASİŞ binası, Rüzgarlı Sokak'ta Eğitim Daire Başkanlığının binası, Eğitim Daire Başkanlığı'nın kullandığı Ulus'taki bina olmak üzere 5 ayrı binada hizmet yürüttüğünü anlattı.

Bu durumun teşkilatın bütünleşmesini önlediğini dile getiren Zararsız, ?5 ayrı binada hizmet yürütülmesi, teşkilatın bir bütün olarak görülmesi ve ortak politikayı yakalama konusundaki önemli eksiklerden biri? dedi.

Bu sorunların giderilmesi için Teşkilat Kanunu'nun hazırlanması gerektiğini belirten Zararsız, şöyle konuştu:

?Bina konusunda Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile görüşmeler yaptık. Yakın dönemde müsteşarlığın bütün birimlerini içine alacak şekilde Milli Emlak'ın Hazine'ye kayıtlı bir araziyi bize tahsis etmesi söz konusu. Arazi tahsisinden sonra bina yapımı aşamasına geçeceğiz. DPT yatırım programına öneride bulunacağız. Arazi sorunu çözümleneceği için bu yılki bütçe teklifine önerdik.?

YENİ BİNA ESKİŞEHİR YOLU'NDA OLACAK

Arsa için Eskişehir Yolu civarında yoğunlaştıklarını, bu yıl içerisinde tahsisin yapılmasını beklediklerini anlatan Zararsız, ?2009 yılı yatırım programına alınacağını düşünüyoruz. Böylece bütün teşkilatı bir arada toplayan bir binaya sahip olabileceğiz? diye konuştu.

Emin Zararsız, alınması gereken bazı teknik cihazların ağırlığı nedeniyle Ulus'taki 14 katlı binaya ?binanın statiğini bozabileceği? endişesiyle konulamadığını belirterek, yapılacak yeni binanın teknolojik anlamda her türlü altyapının kullanılmasına elverişli bir bina olacağını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber