4/B'li sağlıkçılardan döner sermaye eylemi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ağustos 2008 14:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı bünyesinde 4/B statüsünde çalışan sözleşmeli memurlar, yaptıkları eylemde döner sermaye hakkından mahrum edilmemek istediklerini açıkladı.

Sağlık Bakanlığı önünde toplanan kalabalık, "4/B'li kölelik istemiyoruz", "Adalet yoksa kalkınma da yok" sloganları attılar. Türk Sağlık-Sen Ankara Şube Başkanı Orhan Yılmaz, yaptığı açıklamada, 5620 sayılı kanunla işçi statüsünden 4/B'li sözleşmeli memur statüsüne geçirilen sağlık personeline döner sermaye ödenmesine rağmen, aynı kanunda Genel İdari ve Yardımcı Hizmetler sınıfında görev yapanlara döner sermaye ödenmediğini belirterek, "Aynı görevi yapan kadrolu arkadaşı döner sermaye ödemesi alırken,

sözleşmeli memur oldukları ve bugüne kadar herhangi bir düzenleme yapılmadığı için çalışma arkadaşlarımız döner sermaye ödemelerinden mahrum bırakılmışlardır" diye konuştu.

Konunun çözümü için yaptıkları tüm çağrılara Sağlık Bakanlığı'nın kulaklarını tıkadığını savunan Yılmaz, "Sağlık hizmetinin ekip işi olduğunu unutan yöneticiler, hastanede görev yapan fakat sağlık personeli olmayan sözleşmeli çalışanları görmezden gelmeye ne kadar devam edecekler? Bu arkadaşlara yapılan her şeyden önce büyük bir haksızlıktır. Buna insan emeğinin sömürülmesi denir" şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanlığı önünde bir süre slogan atan göstericiler, daha sora sessizce dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber