DEÜ dekanları rektör atamasını protesto etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ağustos 2008 18:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dokuz Eylül Üniversitesi'nde (DEÜ) görev yapan 10 dekan, rektör atamasını protesto etti. Dekanlar, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, en çok oyu alan Prof. Dr. Sedef Gidener'in yerine ikinci sıradaki Prof. Dr. Mehmet Füzün'ü atamasına yazılı bir açıklamayla tepki gösterdi.

Açıklamada şu görüşlere yer verildi: "Bizler aşağıda imzası olan DEÜ'nün fakülte dekanları ve dekan vekilleri olarak belirtmek isteriz ki 5 Ağustos 2008 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanı tarafından yapılan rektör ataması, 18 Haziran 2008 tarihinde üniversitemizde gerçekleştirilen rektör adayı seçimlerinde ortaya çıkan iradeyi yansıtmamaktadır. 2547 sayılı yasanın 13. maddesi uyarınca Cumhurbaşkanlığı makamına tanınan atama yetkisinin demokrasi etiğine uygun biçimde kullanılmaması ve dolayısıyla rektör seçimlerine katılan bin 169 öğretim üyesinin iradesinin atamaya yansımaması, demokrasi ve adalet duygumuzu büyük ölçüde zedelemiştir. Ortaya çıkan bu rahatsızlığı gidermenin en doğru yolu, bu konuda demokratik iradeyi öne koyan bir yasal düzenlemenin yapılmasıdır."

Açıklamaya imza atan dekanlar şunlar: Prof. Dr. Hakan Abacıoğlu, Prof. Dr. Ceyhan Aldemir, Prof. Dr. Serap Alp, Prof. Dr. Ferda Aysan, Prof. Dr. Semih Çelenk, Prof. Dr. Hüseyin Elmalı, Prof. Dr. Cüneyt Güzeliş, Prof. Dr. Çetin Kürkçü, Prof. Dr. Polat Soyer ve Prof. Dr. Şenay Üçdoğruk.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber