Büyükşehir Belediyesi: Ankara'nın suyu temiz

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ağustos 2008 23:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Büyükşehir Belediyesinden, kentteki suyun temiz ve bütün parametrelerinin Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) kabul ettiği değerlerin çok altında olduğu bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, bir gazetenin Ankara ekinde "Valilikten kritik uyarı" başlıklı habere değinilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Ankara'nın suyu temiz olup, tüm parametreleri Dünya Sağlık Örgütü'nün kabul ettiği parametrelerin çok altındadır.

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü tarafından tamamen teknik olarak gönderilen yazının Hürriyet Gazetesi tarafından insanları paniğe sevk edecek şekilde sunulması gazetecilik etiği ile bağdaşmaz.

Bu konuda gerekli inceleme ve açıklamayı yapacak üst görevdeki teknik elemanlar hafta tatilinde olduğu için teknik ve ayrıntılı açıklamalar hafta başında yetkililer tarafından kamuoyuna yapılacaktır."

Açıklamada, "halkı paniğe sevk edecek bu tip haberler sürdürüldüğü takdirde ilgililer hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulacağı" da belirtildi.

Gazetede yer alan haberde, "Ankara İl Sağlık Müdürlüğünden, valilik kanalıyla ASKİ Genel Müdürlüğüne yollanan yazıda, şebeke suyuna ilişkin haftalık tahlil sonuçlarının kendilerine gönderilmediği uyarısında bulunulduğu" öne sürülmüştü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber