Diyanet, yurt dışında 9 okula maddi destek veriyor

Haber Giriş : 10 Ağustos 2008 17:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu'nun MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru'nun soru önergesine verdiği yanıt, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yurtdışında açılan toplam 9 okula maddi destek verdiğini ortaya koydu.

Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu, MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru'nun Türkiye Diyanet Vakfı tarafından desteklenen yurtdışındaki okullara ilişkin soru önergesini yanıtladı. Bakan Yazıcıoğlu'nun verdiği bilgiye göre, Türkiye Diyanet Vakfı, yurtdışında açılan 3 ilahiyat fakültesi, 1 Yüksek İslam Enstitüsü, 3 İlahiyat lisesi, 1 Türk Lisesi ve 1 kolej olmak üzere toplam 9 okulu maddi olarak destekliyor.

Diyanet Vakfı'nın destek verdiği okulları ise 204 öğrencisi olan Azerbaycan Bakü İlahiyat Fakültesi, 192 öğrencisi olan Kırgızistan Osh İlahiyat Fakültesi, 33 öğrencisi olan Kazakistan İlahiyat Fakültesi ile 64 öğrencisi olan Bulgaristan Sofya Yüksek İslam Enstitüsü, 63 öğrencisi olan Bulgaristan Ruşçuk İlahiyat Lisesi, 138 öğrencisi olan Bulgaristan Mestanlı İlahiyat Lisesi, 98 öğrencisi olan Bulgaristan Şumnu İlahiyat Lisesi, 539 öğrencisi olan Azerbaycan Bakü Türk Lisesi ve 223 öğrencisi olan Romanya Atatürk Ulusal Koleji oluşturuyor. Yazıcıoğlu'nun verdiği bilgiye göre, Türkiye Diyanet Vakfı'nın desteklediği en çok okul Bulgaristan'da bulunurken, destek verilen okullarda okuyan öğrenci sayısı da 493'i ilahiyat öğrencisi ve bin 61'i de lise öğrencisi olmak üzere toplam bin 554'ü buluyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber