Mecburi değil gönüllü Batman doktoru

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 10 Ağustos 2008 12:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da çalışan cerrah Evrim Terzi, turistik gezi için gittiği Batman'ı çok beğendi ve atamasını bu şehre yaptırdı

BATMAN - Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde genel cerrah olarak görev yapan Evrim Terzi, çıktığı GAP turunda görüp beğendiği Batman'a tayinini çıkararak, Batman Devlet Hastanesi'nin ilk kadın genel cerrahı oldu.

Batman ve çevresinde üç yıl önce turistik geziye gelen Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde görevli genel cerrah Evrim Terzi, Sağlık Bakanlığı'nın mecburi hizmeti kapsamında başvuruda bulunarak atamasını iki ay önce Batman'a yaptırdı.

Batman Devlet Hastanesi'nin ilk kadın genel cerrahı olan Terzi, kısa sürede hastalarla iyi diyaloglar kurduğunu ve insanların çok sıcak davrandığını söyledi. Batman ve çevresini yaptığı turistik seyahat sırasında görüp çok beğendiğini anlatan genel cerrah Terzi, ?O zaman burada görev yapmaya karar verdim. Sağlık Bakanlığı'nın mecburi hizmeti kapsamında başvuru yaparak Batman'a geldim? dedi.

Tekirdağlı olduğunu ve 13 yıldır İstanbul'da yaşadığını belirten Evrim Terzi, batıdaki meslektaşlarına çağrıda bulunarak Doğu ve Güneydoğu'da görev yapmalarını istedi.

Kürtçe engeli

Hastalarının yüzde 60'ının Kürtçe konuştuğunu söyleyen Terzi, ?Ancak zorlanmıyorum. Hemşirelerin tercümanlığıyla iyi anlaşıyoruz. Hastalara gösterdiğimiz ilgi hemen karşılığını buluyor. Burada görev yapmaktan mutluyum. Burada uzun yıllar görev yapmayı düşünüyorum. Şu anda gitmek gibi bir niyetim yok. Meslektaşlarım da gelip buralardaki insanlara hizmet etsinler. Çok memnun kalacaklarına inanıyorum. Batman hakkında insanların önyargıları var. İnsanlar buraya gelip gördüklerinde bu düşünceleri değişecek? diyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber