Türkiye'nin kalbi tekliyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ağustos 2008 18:19, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Sağlık Bakanlığı verilerine göre, Türkiye'de yaşanan her 100 ölümden 48'i kalp ve kalple ilgili sorunlar sonucu gerçekleşiyor. Son yıllarda kaybedilen bir çok ünlü ismin kalp krizi yada kalp yetmezliği gibi sorunlardan dolayı hayatını kaybetmesi rakamları doğruluyor.

Yurt genelinde ki birçok hastanede kardiyoloji birimleri ve bazı hastanelerde kalp cerrahi bölümleri bulunuyor. Buna rağmen 2008 yılında yine Sağlık Bakanlığı'ndan alınan verilere göre Türkiye'de sadece kalp üzerine uzmanlaşmış 3 kalp hastanesi bulunuyor. Bu hastaneler Kayseri'de Özel Anakalp Kalp Hastanesi, İzmir'de Özel Atakalp Kalp Hastanesi ve Bursa'da Özel Çekirge Kalp Hastanesi olarak sıralanıyor.

Özel Kayseri Anakalp Kalp Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Toker, yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde yaşanan ölümlerin yüzde 48'inin, yine Türkiye genelinde yaşanan ani ölümlerin yüzde 82'sinin kalp hastalıkları neticesinde gerçekleştiğini belirtti. Türk toplumunda kadınlardaki kalp hastalığının hızla arttığını ve alarm verdiğini belirten Toker, 60'lı yaşlara kadar kadınlarda koroner hastalığı erkeklere göre daha düşük oranda iken bu yaştan sonra iki cinste oranın eşitlendiğini kaydetti.

"KALP HASTALIKLARI HASTANELERİ ÇOĞALMALI"

Konusunda uzmanlaşmış ve sadece kalp üzerine hizmet veren hastanelerin azlığına dikkat çeken Mehmet Toker, hastane olarak 2008 yılı içerisinde yaklaşık 30 bin hasta tedavi ettiklerini dile getirdi. Yıllık yaklaşık bin kalp ameliyatı gerçekleştirdiklerini anlatan Toker, hastaların teşhis ve tedavi sürecinde kendilerini tercih etme sebeplerinin öncelikle kalp hastanesi olmaları, profesyonel kardiyoloji ve cerrahi ekiplerinin bulunması olduğunu söyledi.

Gelişmiş ülkelerde ihtisaslaşma ve branş hastanelerinin çok yaygın bir şekilde hizmet verdiğini belirten Mehmet Toker, Türkiye'de sağlıktaki branşlaşmasının oldukça yeni olduğunu ve bu nedenle de Sağlık Bakanlığı'nın konuyu gündeme alarak teşvik ettiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber