TEDAŞ'taki kapsam dışı personelle ilgili soru önergesine cevap verildi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Ağustos 2008 13:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

BBP lideri Yazıcıoğlu'nun soru önergesi

TEDAŞ'ta 4857 sayılı yasaya tabi daimi işçi statüsünde (dört yıllık fakülte mezunu) idari memur kadrosuyla raportör olarak çalışan personel bulunmaktadır. 4857 sayılı yasaya tabi oldukları halde bu kişilere işçi statüsünde olmadıkları düşüncesiyle sendikal haklar tanınmamaktadır. Ancak kurumun 4046 sayılı yasaya tabi olması sebebiyle Görevde Yükselme Sınavlarına girmeleri gerekmekte iken bu sefer de TEDAŞ tarafından Kapsam Dışı Personel sayılmamaktadırlar. Sosyal ve mali haklar yönünden ne işçi ne de memur personelin haklarından faydalanabilmektedirler. Bu bağlamda

1) Bu durumda olan TEDAŞ personelinin durumunun netliğe kavuşması ve çözümü için herhangi bir düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz?

2) TEDAŞ'ın özelleştirme kapsamında olduğu göz önünde bulundurularak, burada çalışanların ileride mağdur olmamaları için ÇAYKUR personeli için çıkartılan Bakanlar Kurulu Kararı benzeri bir kararname kapsamına alınmasını düşünüyor musunuz?

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın yanıtı

CEVAP 1,2- TEDAŞ 02.04.2004 tarih ve 22 sayılı Özelleştirme Yükseli Kurulu Kararı ile özelleştirme kapsam ve programına alınmıştır. TEDAŞ Genel Müdürlüğü ve bağlı şirketlerde ihtiyaç duyulan işgücü istihdamı 4857 Sayılı İş Kanunu'na tabi işçi statüsündeki personel ile karşılanmaktadır.

Şirket bünyesinde daha evvel sözleşmeli (399 sayılı Kanun Hükmünde Kararname) statüde görev yapan 4 yıllık yüksekokul (Îdari-Teknik) mezunlarının niteliklerine haiz olan personelle aynı niteliği taşıyan işçi statüsünde personel istihdam edilmiştir.

399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye tabi-sözleşmeli statüde görev yapan personel ile aynı niteliklere haiz VB aynı görevde işçi statüsünde bulunanlara, ücret dahil görevde yükselme, izinler, disiplin vb. özlük haklan konusunda paralel düzenlemeleri içeren "Sendika Üyesi Olmayan Daimi ve Geçici İşçilerin Çalışma Esasları" Şirket Yönetim Kurulunun 07.04.2005 tarih ve 17-274 sayılı Kararı doğrultusunda uygulamaya konulmuş olup, söz konusu personel için ayrı bir düzenleme bulunmamaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber