Çocuların kemik sağlığı için güneş ışığı yeterli

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2008 14:24, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Nebil Öztürk, günün belirli saatlerinde çocukların 5-10 dakikalığına güneşe çıkarılmasının kemik sağlığı için yeterli olduğunu söyledi.

Beşyol Tıp Merkezi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Nebil Öztürk, aşırı sıcakların yaşandığı yaz aylarında özellikle çocuklarda ishal, ateşlenme ve gıda zehirlenmelerinin sık yaşandığını belirtti. Bu tür rahatsızlıkların temizliğe dikkat edilmemesinden kaynaklandığını ifade eden Öztürk, "5-6 yaş ve üstü çocukların çok fazla dondurma tüketmesi, soğuk su içmesi, kirli deniz ve havuz suyuna girmesi ateşlenmelerine sebep olmaktadır. Sıcak havalarda küçük çocukların çok fazla tükettiği suların temizliğine dikkat edilmemesi de ishale yol açmaktadır. Yaşı küçük çocukların klimalı ortamda da pek fazla tutulmaması gerekir. Çünkü klima; ateş, öksürük, grip, nezle ve bronşit gibi rahatsızlıklar meydana getirebilir. Çok etkilenen çocuklar hastaneye dahi yatabilir. Güneşin zararları olduğu gibi bazı şartlara uyulduğunda faydaları da vardır. Özellikle bebeklerin ve çocukların saat 10.00 ve saat 16.00 civarlarında 5-10 dakikalığına güneşe çıkarılması kemiklerinin sağlığı için yeterlidir" dedi.

Küçük çocuklara el temizliğinin kazandırılması gerektiğini de anlatan Dr. Öztürk, gerek çeşmeden akan suyun, gerekse hazır alınan suların kaynatılmadan çocuklara içirilmemesini tavsiye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber