Bask'tan sendikalara: Milli takımı örnek alın

Haber Giriş : 14 Ağustos 2008 13:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-BASK Genel Başkanı Resul Akay, toplu görüşme müzakerelerinin kamu görevlilerinin beklentilerine denk düşecek bir formatta yürütülmesini temenni ettiklerini ifade ederek, masaya oturan sendikalara kendilerine ?milli takım oyuncularını örnek almaları? çağrısında bulundu.

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Genel Başkanı Resul Akay, toplu görüşme müzakerelerinin kamu görevlilerinin beklentilerine denk düşecek bir formatta yürütülmesini temenni ettiklerini ifade ederek, masaya oturan sendikalara kendilerine milli takım oyuncularını örnek almaları çağrısında bulundu.

BASK Genel Başkanı Akay, düzenlediği basın toplantısında, yarın 7'ncisi yapılacak olan toplu görüşmelerde sendikanın talepleri ile izlenecek strateji hakkında bilgi verdi.

Akay, toplu görüşmelerde, kazanılmış hakları teminat altına alan hükümetten, memurların da kazanılmış haklarını güvence altına alması için baskı yapılması gerektiğini savundu. Görüşmelerde, ?Kamu görevlileri için uygulanacak katsayı ve göstergeler, aylık ve ücretler, her türlü zam ve tazminatlar, fazla çalışma ücretleri, harcırah, ikramiye, lojman tazminatı, doğum, ölüm ve aile yardımı ödenekleri, tedavi yardımı ve cenaze giderleri, yiyecek ve giyecek yardımlarından oluşan kapsam dışına çıkılmaması" önerisinde bulunan Akay, sendikaları memurların mali ve sosyal haklarında tek taraflı düzenleme yapmayı alışkanlık haline getiren hükümeti uyarmaya davet etti.

Akay, hükümet karşısına ortak taleple çıkma teklifini getirirken, masaya oturan sendikalara kendilerine milli takım oyuncularını örnek almaları çağrısında bulundu. Toplu görüşme müzakerelerinin kamu görevlilerinin beklentilerine denk düşecek bir formatta yürütülmesini temenni ettiklerini ifade eden Akay, ?Masaya oturan sendikalar toplu görüşme sürecinde eylemde ve söylemde birlik içerisinde olmalıdırlar. Aralarındaki rekabet buzdolabına kaldırılmalı ve milli takım oyuncularını kendilerine örnek almalıdırlar. Bu kıstaslar dikkate alınarak toplu görüşme masasına oturulmalı ve müzakereler sürdürülmelidir? diye konuştu.

-BASK'IN TALEPLERİ

Akay BASK olarak toplu görüşmelerdeki taleplerini ise şöyle sıraladı:

?Memur maaşları belirlenirken dört kişilik bir ailenin Temmuz ayı itibariyle açlık sınırının 717,26, yoksulluk sınırının 2338,74 YTL, kamu kesimi işçi ücretlerinin ortalama 1950 YTL olduğu dikkate alınmalıdır. İlk defa göreve başlayan bekar bir memurun maaşı 1500 YTL'ye yükseltilmelidir. Ayrıca memurun aldığı eğitim, hizmet süresi, iş riski, iş güçlüğü, temininde güçlük, mali ve teknik sorumluluk ve benzeri kriterler dikkate alınarak yeni bir maaş yelpazesi oluşturulmalıdır. Kira yardımı derece ve statü farkı gözetmeksizin 250 YTL olmalıdır.

Fazla çalışmanın ücreti (yol gideri hariç) 3, hafta sonu, resmi tatil ve bayram günleri için 9 YTL olmalıdır. Geçici görev yolluğu, derece gözetilmeden 40 YTL olmalıdır, sürekli görev yolluğu yüzde 100 artırılmalıdır. Doğum yardımı 500 YTL'ye yükseltilmelidir. Çalışmayan eş ödeneği 150 YTL, çocuk yardımı her çocuk için 100 YTL olmalıdır. Ölüm yardımı bin YTL'ye, memurun ölümü halinde ödenen ölüm yardımı da 2 bin YTL olmalıdır.

Ücretlilerin vergi oranları 5 puan düşürülmelidir.

İlaç bedelinden alınan yüzde 20 oranındaki katkı payı ile eş değer ilaçlardan alınan fark kaldırılmalıdır.

Tüm kamu personeline yılda bir çift ayakkabı ile iki takım elbise bedeli olarak 250 YTL ödenmelidir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber